Cu sufletul la gură și urechile în „Trivale” FC Municipal
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 131 Vizualizări

Cu sufletul la gură și urechile în „Trivale”

asa 1După ce s-a aflat aproape în permanență pe unul din primele șase locuri, vicecampioana ediției trecute a Ligii I de fotbal, ASA Târgu-Mureș se află într-o situație delicată înaintea ultimei etape a sezonului regulat. Mureșenii s-au mai aflat pe locul 7 doar după prima etapă, în care, cu o excepție, toate partidele s-au încheiat la egalitate și după etapa a XV-a, a doua din retur, culmea, după o victorie în fața liderului Astra Giurgiu. Cele două eșecuri cu 1-0 din acest an au dus la îndepărtarea antrenorului Petre Grigoraș, iar mureșenii ocupă din nou „primul loc sub linie”. ASA întâlnește în ultima etapă, sâmbătă, 27 februarie, ora 20.30, pe teren propriu, formația FC Botoșani, echipă care se pregătește sub comanda fostului tehnician al ASA, Cristian Pustai de un turneu play-out „încins”. Participarea în play-off este condiționată nu doar de această partidă, ci și de rezultatul meciului de pe stadionul Piteștean „Trivale”, unde campioana Steaua întâlnește CSMS Iași, formația care i-a luat locul pentru play-off. Ieșenii au fost la un pas de a le „sufla” titlul steliștilor în sezonul trecut, când tot în ultima etapă au remizat cu Steaua pe teren propriu, dar atunci ASA a clacat pe teren propriu cu deja retrogradata Oțelul Galați. Acum, pentru a-și păstra locul, echipa ieșeană are nevoie de victorie în fața Stelei, în cazul în care mureșenii le înving vecina din nordul Moldovei. Steaua vine în schimb după un eșec considerat usturător, 1-3 la codașa FC Voluntari. În această ultimă etapă, indiferent de poziție, toate echipele sunt decise să obțină puncte în vederea turneelor play-off și play-out. Unele dintre ele își vor adăuga unul sau două puncte în cazul unei victorii, niciunul sau unul la o remiză. Acest lucru se datorează faptului că după această etapă punctele se înjumătățesc. Cele care au acum un număr de puncte par vor mai adăuga două puncte la victorie, iar cele cu număr impar doar unul. Același lucru se petrece și în cazul rezultatului de egalitate, unul la număr par și niciunul la cele cu număr impar. De exemplu, FC Voluntari, cu 21 de puncte, duce mai departe 11, iar cu un egal în ultima rundă ar totaliza 22, rămânând tot cu 11.

asa 2Mureșenii, deciși și optimiști
Practic, singurele partide care au într-adevăr miză pentru această etapă sunt cele de la Târgu-Mureș și Pitești. Campionii au asigurate 22 de puncte pentru play-off, iar o remiză i-ar face să rămână cu același număr de puncte, în timp ce o victorie le-ar mai aduce doar un punct.
Pentru mureșeni numărul de puncte trece pe planul secund, importantă este depășirea formației ieșene. Pot intra în play-off cu 19 sau 18 puncte, a doua variantă în cazul victoriei Stelei, altfel turneul ar fi cel nedorit.
Cu antrenor interimar pe bancă, antrenorul cu portarii Fekete Carol, ASA va încerca să obțină o primă victorie în fața botoșenenilor, dar sunt nevoiți astfel să aștepte un „ajutor” din partea Stelei.
„Știm că ne așteaptă un meci dificil, poate cel mai important din acest campionat. Trebuie să obținem un rezultat care să ne ducă înapoi pe locul 6. Ne-am pregătit bine în această săptămână, sunt încrezător în echipă și suntem optimiști că vom putea obține un rezultat bun. Din păcate nu depindem numai de noi, dar cred că nici Steaua nu-și va permite să cedeze cu Iașiul, mai ales după înfrângerea din etapa trecută cu FC Voluntari. Despre ultimele două meciuri, chiar dacă nu am reușit să jucăm așa cum ne-am dorit, putem spune că am fost și lipsiți de șansă. Am primit două goluri, unul din acel 11 metri, cu Pandurii și dintr-o greșeală de apărare la Cluj. Este momentul să trecem peste aceste eșecuri și să ajungem acolo unde ne dorim”, a fost declarația lui Fekete Carol înaintea partidei de sâmbătă.
La fel ca și după despărțirea de Cristiano Bergodi, secundul lui Fekete Carol va fi căpitanul Gabriel Mureșan. Acesta este la rândul său optimist, încrezător în coechipieri și în faptul să Steaua nu se va da la o parte în partida cu formația ieșeană.
„Ar fi normal ca după două meciuri pierdute, ar trebui să vină și o victorie care să ne ajute. Greșeala nu a fost doar a antrenorului, este în primul rând a noastră, a jucătorilor. Noi ne-am dorit, am alergat, dar se pare că nu a fost suficient, trebuie să avem mai multă încredere în noi ca să putem câștiga. Chiar dacă nu am avut ocazii, nici adversarele nu și-au creat ocazii și se pare că, așa cum a spus și antrenorul, am avut și ghinion, am fost pedepsiți pentru două greșeli. Am mai fost în aceeași situație și în meciul de la sfârșitul anului trecut, cu Petrolul și în Cupa României și de fiecare dată ne-am descurcat. Sperăm să reușim și de această dată, iar Steaua să-și respecte blazonul și să învingă. Avem mulți jucători experimentați în lot și cu toții ne dorim să realizăm ceea ce ne-am propus”, a completat căpitanul Gabriel Mureșan în cadrul conferinței de presă dinainte partidei.
Din lotul ASA vor lipsi cei doi fundași laterali, Velayos și Balic, ambii accidentați.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE