Share

Home / Consiliul Judetean Mures / Documentaţie cadastrală refăcută pentru două drumuri judeţene

Documentaţie cadastrală refăcută pentru două drumuri judeţene

cadastruConsilierii judeţeni au aprobat joi, 25 februarie, cu ocazia unei şedinţe de lucru, însuşirea documentaţiei topo-cadastrale întocmită de societatea Stereo Cad SRL, în vederea înscrierii în Cartea Funciară a dreptului de proprietate al Judeţului Mureş asupra suprafeţei drumurilor judeţene DJ 142 km 0+000-12+700 şi DJ 151B 0+000-13+000.

Proiect pe lista priorităţilor, la ADR Centru

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, drumurile judeţene DJ 142 Târnăveni – Bălăuşeri şi DJ 151B Ungheni – Căpâlna de Sus – intersecţia DJ 142C aparţin domeniului public judeţean. De asemenea, în considerarea strategiei de dezvoltare economică a judeţului Mureş în perioada 2014-2020, susţinută de o infrastructură modernă şi accesibilă, autoritatea publică judeţeană intenţionează să depună o cerere de finanţare pentru implementare unui proiect care are ca obiect modernizarea celor două sectoare de drum, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, acesta fiind inclus pe lista de proiecte prioritare de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru. “Pentru depunerea cererii de finanţare şi accesarea fondurilor europene era necesară realizarea documentaţiei cadastrale şi înscrierea în Cartea Funciară a drumurilor judeţene DJ 142 Târnăveni – Bălăuşeri 142 km 0+000-12+700 şi DJ 151B Ungheni – Căpâlna de Sus – intersecţia DJ 142C 0+000-13+000, sens în care a fost încheiat contractul de servicii având acest obiect nr. 21/29 aprilie 2015 cu SC Stereo Cad SRL”, a precizat Ciprian Dobre.

Urmare a întocmirii şi depunerii documentaţiilor topo-cadastrale de către prestator, Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Mureş a remis către unităţile administrative-teritoriale Ungheni şi Mica două referate de respingere a lucrărilor, justificate prin existenţa unor suprapuneri ale suprafeţelor de teren aferente drumurilor judeţene cu proprietăţi private. “Faţă de această situaţie, în conformitate cu prevederile articolului 118 din Ordinul 700/2014 privind aprobarea Regulamentului de avizare, recepţie şi înscriere în evidenţele de cadastru şi carte funciară, urmarea respingerii documentaţiei iniţiale, documentaţia cadastrală a fost refăcută separate pentru suprafeţele afectate de suprapuneri, respectiv pentru suprafeţele neafectate de suprapuneri”, a explicat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

PUG reactualizat în Bichiș

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Mureș anunţă publicul interesat asupra depunerii raportului de mediu pentru …

Share
Share