Home / Cultură / VIDEO plus FOTO: „Sighişoara – mon amour”, la Prefectură

VIDEO plus FOTO: „Sighişoara – mon amour”, la Prefectură

1
Holul mare al Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş a găzduit miercuri, 24 februarie, vernisajul expoziţiei de pictură „Sighişoara – mon amour” aparţinând artistei Voichiţa Cecălăcean, participantă la o tabără de creaţie organizată în Cetatea Sighişoarei.

„Lecţie de privit”, cu Vasile Mureşan
Evenimentul a avut loc în prefaţa şedinţei Colegiului Prefectural Mureş şi a fost prezentat de Lucian Goga – prefectul judeţului Mureş şi Nicolae Băciuţ – directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Cultură Mureş. Unul din oaspeţii speciali ai vernisajului a fost artistul plastic Vasile Mureşan, cunoscut pentru memorabilele sale „lecţii de privit” din domeniul artei. „Majoritatea lucrărilor sunt pictate să zicem în manieră de fovism, adică culori un pic mai pure, mai lucrate, şi construcţiile sunt într-o formă geometrizată, nu s-a pierdut în alte interpretări. Tema îi dragă ei, pentru că ea a mai avut o temă cu Veneţia. Îi plac lucrurile vechi pentru că prinde foarte frumos acea patină a timpului şi întotdeauna are capătul unei perspective. Doamna este absolventă a Institutului de Arte Plastice de la Cluj şi membră a Asociaţiei Artiştilor Plastici, adică un om cu pregătire în domeniu şi cu activitate foarte bogată. De când s-a înscris la noi în Asociaţie participă în tabere în ţară şi în străinătate, a făcut foarte multe expoziţii personale şi este un om de nădejde”, a declarat Vasile Mureşan.
[zizigallery id=1908]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Maraton de spectacole lectură la Național, de Ziua Culturii Naționale

De Ziua Culturii Naționale, Teatrul Național Târgu-Mureș a găzduit un maraton de spectacole lectură (15 …