„Willem C. Vis” pre-moot, la Universitatea „Petru Maior” Invatamant
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 613 Vizualizări

„Willem C. Vis” pre-moot, la Universitatea „Petru Maior”

1Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureș, prin intermediul Cercului studențesc de drept Ius Iuventutis și în colaborare cu Universitatea din București organizează, în perioada 26 – 28 februarie, un concurs de runde preliminarii de pledoarii (pre-moot – n.r.) al cărui scop este de a îi pregăti pe participanți pentru „Willem C. Vis”, prestigioasă competiție care se desfăşoară la Viena, care în acest an va bifa cea de-a XXIII-a ediţie. Organizatorii concursului sunt lector dr. Raul Felix Hodoș și studenta Iulia David, ambii de la Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureş.

Aptitudini de retorică, pledoarie și socializare

Membrii echipei Universității „Petru Maior”din Târgu-Mureș sunt studenții Laurențiu Bucur, Andrei Mariș, Maria-Andreea Moldovan, Patricia-Ștefania Crișan, Andreea-Ruxana Greblă și Cristina Nicolaescu, avându-i ca și coordonatori pe lector universitar Raul-Felix Hodoș, avocat partener coordonator la Hodoș Miheț & Asociații SPRL, precum și pe conferențiar Nicolae Ploeșteanu. „Competiția Willem C. Vis Moot reprezintă o simulare a procedurilor de arbitraj comercial internațional și are ca obiectiv dezvoltarea și integrarea studenților în sfera comerțului internațional și al arbitrajului comercial. „Aceasta întrunește anual la Viena participanți din peste 65 de țări și peste 300 de universități din întreaga lume și stimulează organizarea a peste douăzeci de pre-moot-uri înainte de întâlnirea de la Viena. Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureș are onoarea să găzduiască unul dintre aceste pre-moot-uri și o deosebită plăcere să aibă printre participanți echipa Universității București, ale cărei rezultate sunt deosebite pe această linie, având o expertiză consolidată. Arbitrarea fazei orale a competiției va fi realizată de specialiști în domeniul arbitrajului și al comerțului internațional alături de foști participanți de succes ale edițiilor precedente ale competiției. Este o activitate pretențioasă deoarece necesită un nivel de cunoștințe juridice ridicat și aptitudini solicitante de retorică, pledoarie și socializare”, a precizat conferenţiar Nicolae Ploeşteanu.

2

Membrii echipei Universității din București, formată din opt studenți, sunt Cristina Badea, Ioana-Cătălina Bîzîc, Diana-Anda Buzoian, Octavian-Florentin David, Alin Daniel Florescu, Gabriel-Augustin Fusea, Irina Suătean și Dragoș Țăranu. Echipa este antrenată de un colectiv alcătuit din av. drd. Vladimir Diaconiță, cadru didactic la Universitatea din București, av. drd. Raluca Papadima, cadru didactic la Universitatea din București și la Collège Juridique d’Etudes Européennes, și av. Mihaela Gherghe, avocat în cadrul firmei de avocatură Rizoiu & Asociații. „Echipa se bucură și de sprijin din partea unor foști participanți la concurs, printre care doamna Crina Gealatu, domnul Bogdan Nae, doamna Diana Năcuță, doamna Liana Stoica și domnul Radu Văleanu”, a punctat conferenţiar Nicolae Ploeşteanu.

Mulţumiri partenerilor şi sponsorilor

De asemenea, reprezentantul Universităţii „Petru Maior” din Târgu-Mureş a transmis mulţumiri partenerilor şi sponsorilor evenimentului: Hodoș Miheț & Asociații SPRL, Costea, Greu & Asociații, Gușatu & Asociații SPA, Perla Harghitei SA, CIS Gaz SA și, prin intermediul Asociației pentru Susținerea Participării Studenților la Concursuri de Arbitraj, NNDKP și Țuca Zbârcea & Asociații – sponsori principali ai echipei Universității din București, Clifford Chance Badea, DLA Piper, Dragne & Asociații SCPA, Kinstellar, Markó & Udrea SCA, Paul Pop & Asociații SCA, PeliFilip SCA, Răzvan Dincă & Asociații, Rizoiu & Asociații SCA, precum și avocat Raluca Papadima. Printre parteneri se numără și asociația studențească ELSA Târgu-Mureș.

Pledoariile se vor desfășura la sediul Facultății de Științe Economice, Juridice și Administrative din Târgu-Mureș, strada Livezeni nr. 69, între orele 10.00 – 16.00, iar participarea publicului este liberă.

Mai multe detalii despre concurs, inclusiv descărcarea speței care face obiectul ediției curente și în jurul căreia se vor desfășura pledoariile pot fi obținute de pe adresa web https://vismoot.pace.edu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE