„Ca un fum…”, ca un șut în… ups, „…ca o părere” Cultură
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 363 Vizualizări

„Ca un fum…”, ca un șut în… ups, „…ca o părere”

Ca un fum, ca o părere, Teatrul Studio, Târgu-MureșSâmbătă, 20 februarie, de la ora 19.00, am fost la Studio, la spectacolul studenților Universității de Arte din Târgu-Mureș, „Ca un fum ca o părere” de Jan Friedrich, în regia lui Gabi Cadariu. Piesa a fost pusă în scenă în cadrul proiectului „Fabulamundi. Playwriting Europe — Crossing Generations”, proiect realizat în colaborare cu Teatrul Național Târgu-Mureș și cu Teatrul Ariel din Târgu-Mureș. ca un fum 2 _

Un spectacol despre prietenie și visuri

Jan Friedrich scrie un text în care folosește un limbaj destul de dur, lucrurile sunt spuse pe bune, și sondează cu suficientă acuratețe faza aia dintre adolescență și post-adolescență. Așa că le dă posibilitatea, întâi, regizorului să ofere libertate actorilor, strunindu-i totuși cu grijă, apoi actorilor să facă un exercițiu de autocunoaștere, până la urmă sunt undeva aproape de acea zonă cu toții. Și pe-acolo eram și majoritatea spectatorilor – na-i cum să spui când începe și când se termină mișcarea asta – așa, cu ochii pe ceas și cu mâna pe fila din calendar. Bun, evenimentele din spectacol sunt plasate cu exactitate în biografia fiecărui personaj, personaje dezvoltate temeinic, atât prin ce oferă textul, cât și prin ce vedem noi, prin găselnițele – inspirate ale regizorului și ale actorilor. Partea faină a spectacolului e că te duce dincolo de locurile și faptele acțiunii. De aceea cred că e genul de reprezentație care ar putea fi gustată de oameni din categorii de vârstă foarte diferită, chiar dacă aparent se adresează în principal tinerilor; sexul și prietenia sunt subiecte care pot interesa pe oricine.

Alex Hîncu și Robert OpreaStudenții actori se mișcă bine

Care sunt mai exact problemele și visurile personajelor vă voi lăsa să vedeți, pentru că spectacolul chiar e de văzut. Se joacă cu publicul pe scenă, în regim studio, actorii se desfășoară foarte aproape de spectatori și se descurcă admirabil toți. Mi-au plăcut în mod deosebit Alex Hîncu și Loredana Dascălu.

ca un fum ca o parereTraducerea textului în limba română îi aparține lui Mircea Sorin Rusu, regia spectacolului este semnată de Gavril Cadariu, iar în distribuția spectacolului îi veți întâlni pe: Loredana Dascălu, Alex Hîncu, Ioana Hogman, Ștefan Mura, Robert Oprea, Vali V. Popescu și Lorena Râpea. Spectacolul este recomandat celor peste 14 ani.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE