Home / Administratie / Peste 500 de amenzi, aplicate într-o singură zi

Peste 500 de amenzi, aplicate într-o singură zi

Distribuie

222195 de polițiști mureşeni au acționat vineri, 26 februarie, pentru prevenirea faptelor antisociale și au intervenit atunci când ordinea și liniștea publică au fost încălcate sau au fost comise infracțiuni.

115 poliţişti de ordine publică, 29 de la rutieră, 28 de investigaţii criminale, doi de la serviciul arme şi 14 de la transporturi au desfăşurat 86 de acţiuni specifice muncii de poliţie. În urma acţiunilor, au fost constatate 15 infracţiuni şi au fost aplicate 524 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 97.100 de lei. „Poliţiştii de ordine publică au constatat în această perioadă 7 infracţiuni, dintre care una la Legea nr. 46/2008 – Codul Silvic. Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 45 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, 41 sancţiuni la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 10 sancţiuni la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, 6 contravenţii silvice au fost aplicate la Legea nr. 171/2010 şi 28 de amenzi au fost aplicate pentru încălcarea altor acte normative”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

De asemenea, în această perioadă, poliţiştii de investigaţii criminale au constatat două infracţiuni şi pus în aplicare patru mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, în timp ce pentru prevenirea accidentelor de circulaţie poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în urma cărora au aplicat 393 de sancţiuni. „257 de amenzi au fost aplicate ca urmare a încălcării normelor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 94 pentru încălcarea regimului legal de viteză şi şase pentru alcool. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 16 permise de conducere şi au retras opt certificate de înmatriculare”, se mai menţionează în comunicat.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. Propunere PNL. Pasaj subteran în zona Cocoșul de Aur

Distribuie Consilierul local al Municipiului Târgu Mureș, Horea Șarlea, a prezentat, în cadrul unei conferințe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.