Share

Home / Cultură / Vernisaj Ughy Levente, „Alfa și Omega”, în Cetate

Vernisaj Ughy Levente, „Alfa și Omega”, în Cetate

Ughy Levente, Daboczi Geza, Timea Fulop și Soos ZoltanArtistul platic Ughy Levente și-a vernisat expoziția „A & Ω”, (Alfa și Omega), joi, 25 februarie de la ora 17.00, în sala de expoziții a Muzeului de Istorie și Arheologie, din Cetatea Medievală din Târgu-Mureș. Alături de artist au fost Soos Zoltan, directorul Muzeului Județean Mureș și Daboczi Geza, critic de artă, cel care a prezentat expoziția participanților. Evenimentul a fost moderat deTimea Fulop, PR-ul Muzeului Județean.

Sculpturile expuse au fost elaborate în ultimii trei ani, tematica expoziției se inspiră din Apocalipsa lui Ioan. Ughy Levente s-a născut la Târgu-Mureș în 1974 și a fost atras de artele plastice încă din copilărie. Activează de mai mulți ani la un atelier de sticlărie artistică, unde se familiarizează cu tehnica vitraliilor artistice. Motivele lucrărilor sale se inspiră din universul ornamentelor secuiești și din teme biblice. Practică sculptura cu precădere de la sfârșitul anilor nouăzeci, lăsându-se cucerit de pasiunea sa pentru sculptura în lemn.

O expoziție șamanică

„Expoziția lui Ughy Levente este una șamanică. Care reinterpretează mitologia creștină, dar nu numai, eu îi găsesc un aer de Ev Mediu, asemănător sculptorilor romanici. Felul în care lucrează el este oarecum postmodern, însă nu l-aș numi așa, pentru că Ughy Levente are un stil propriu, precanonic. El are un misticism al lui, în ziua de astăzi suntem asaltați de informație și imagini – nu de cea mai bună calitate, iar lucrările expuse aici, aceste totemuri contemporane au darul de a ne îmbogăți imaginarul cu imagini arhetipale”, a declarat Daboczi Geza.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Recital de orgă la Biserica Minoriților

Stagiunea „Seri de vară cu muzică de orgă” programează în această seară, ora 18:00, la …

Share
Share