VIDEO: Criză de spaţii la mai multe instanţe din judeţ Administratie
  • admin
  • 0 comentarii
  • 92 Vizualizări

VIDEO: Criză de spaţii la mai multe instanţe din judeţ

111Judecătorul Horaţius Dumbravă, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a anunţat vineri, 26 februarie, cu ocazia unei conferinţe de presă organizată în incinta Tribunalului Mureş, că aproape toate instanţele de judecată din judeţul Mureş au probleme cu sediile.

Astfel, judecătorul din CSM a nominalizat judecătoriile din oraşele Luduş şi Târnăveni, despre care a afirmat că “stau să cadă”, dar şi Judecătoria din Reghin, care funcţionează într-un spaţiu închiriat. “La Judecătoria Târnăveni este o situaţie dezastruoasă din punct de vedere al infrastructurii, la Luduş Judecătoria aproape stă să cadă. Judecătoria Reghin nu aparţine Ministerului Justiţiei, nici Curţii de Apel, în fiecare an se plăteşte chirie. Este clar că există multă birocraţie, hârtiile se duc de la un birou la altul fără sens şi fără rost de multe ori. Din 2004 există o dispoziţie care spune că bugetul justiţiei va trece la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, nici până astăzi nu a fost pusă în practică. De pe acum să se pregătească tehnic preluarea tuturor sediilor”, a afirmat Horaţius Dumbravă.

Potrivit judecătorului din CSM a mai afirmat că în opinia sa singura soluţie pentru rezolvarea crizei de spaţii ar fi aplicarea unei decizii din anul 2014 care trebuia să aibă ca efect trecerea bugetului de la Ministerul Justiţiei la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE