Cu Mutu pe bancă, pe rol de „dispecer” FC Municipal
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 144 Vizualizări

Cu Mutu pe bancă, pe rol de „dispecer”

IMG_8327Antrenor principal de conjunctură, antrenorul cu portarii al echipei ASA Târgu-Mureș, Fekete Carol a obținut al treilea succes în această postură, cel din ultima etapă a anului trecut, 1-0 la Ploiești cu Petrolul, calificarea în semifinalele Cupei României, la Timișoara, cu ACS Poli (8-7 după penalty-uri) și cel cu FC Botoșani de sâmbătă seara. De această dată, Fekete a avut alături un sprijin de nădejde, Adrian Mutu, care a preferat să rămână pe bancă și să ajute de acolo echipa în tentativa de a obține calificarea în play-off. „Eram conștineți de faptul că Botoșaniul va veni să obțină un rezultat pozitiv, după două eșecuri consecutive, la fel cum eram convins că nici Steaua nu va ceda după eșecul cu Voluntariul. Cred că am reușit un meci bun, dar cel mai important este că am obținut calificarea în play-off. Mutu a lucrat cu antrenori renumiți, de la care a avut ce învăța. Ne-a ajutat mult toată această săptămână cu pregătirea, neglijând în schimb pregătirea sa personală. Astfel, de comun acord am stabilit că este mai bine să rămână pe bancă și să intre în teren doar la nevoie”, a declarat la sfârșitul partidei Fekete Carol. Lucrul care l-a specificat acest, fapt cunoscut dealtfel, el nu va putea continua din această prosură, fiind doar antrenor cu portarii, fără licență Pro.

feketeProgramul play-off, în stand by
Singura care își cunoaște locul ocupat în play-off-ul Ligii I este ASA Târgu-Mureș, care a încheiat sezonul regulat pe locul 6, cu 38 de puncte și va porni în cele 10 etape ale minicampionatului cu 19 puncte. Steaua a depășit în clasament Pandurii Târgu Jiu, dar gorjenii pot reveni pe locul 4 în cazul în care obțin luni seara cel puțin un punct în deplasarea de la Viitorul Constanța, sau chiar mai sus în cazul unei victorii. De asemenea, locurile 1 și 2 urmau să fie decise de partida de duminică seara dintre Astra Giurgiu și Dinamo, unde bucureștenii pot încheia pe prima poziție în cazul unei victorii, dar pot și coborî mai jos de locul 2. În aceste condiții, programul primei etape din play-off va putea fi cunoscut abia luni seara. Ce se cunoaște, este faptul că ASA va întâlni în prima etapă, sâmbătă, 5 martie, pe teren propriu, ocupanta locului 3, cu variante pentru Viitorul, Dinamo sau Pandurii. Doar Astra și Steaua nu pot încheia pe 3. În celelalte întâlniri ale primei etape se întâlnesc locurile 2-5 și 1-4.

pustai„Am sperat în punctul nostru”

Fost antrenor al ASA în turul ediției trecute, Cristian Pustai a încercat cu FC Botoșani să „încurce” fosta sa echipă în tentativa de a depăși vecina de județ, CSMS Iași, în lupta pentru ultimul loc în play-off-ul Ligii I. Pustai prevede un turneu play-out dificil pentru actuala eschipă și consideră că echipa mureșeană este aproape sigur în cupele europene. „Cred că am făcut o partidă destul de bună, am dominat mijlocul terenului, dar rezultatul final este cel care rămâne. Până în ultima secundă am sperat în punctul nostru, intram în play-out cu un punct mai mult, iar acolo cred că fiecare punct poate conta mult. La fel ca și în precedentele două meciuri, am cedat la limită, dar trebuie să ținem cont că am avut adversare doar echipe calificate în play-off. Nu vorbesc despre alte echipe, dar consider să ASA va participa în ediția următoare a cupelor europene”, a fost declarația lui Cristian Pustai.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE