Share

Home / Consiliul Judetean Mures / Mai multe secții ale Spitalului Județean vor fi renovate anul acesta

Mai multe secții ale Spitalului Județean vor fi renovate anul acesta

reabilitare sectiiConsiliul Județean Mureș a mai alocat Spitalului Clinic Județean Mureș, anul acesta, suma de 500.000 lei pentru reabilitarea clădirilor care funcționează ca secții sau compartimente spitalicești și dotarea cu ascensoare, acolo unde este cazul. În 2016, vor intra în acest program Clinica de Ortopedie, Clinica de Ginecologie și Clinica de Oncologie.

„Pe partea de lucrări de reparații, Consiliul Județean ne-a alocat suma de 500.000 de lei, din care vrem să investim în Clinica de Ginecologie și în Clinica de Ortopedie, unde vom face lucrări capitale. De asemenea, avem în vedere amenajarea Policlincii 2 deoarece o parte a ei a fost reabilitată prin acel proiect de ambulatoriu, iar o parte a rămas cum era pe vremuri și atunci am zis să arate la fel toată Policlinica și să oferim condiții mai bine. Mai avem în vedere lifturi la clădirea de la Infecțioase, unde este foarte mult de lucru și sunt întâmpinate greutăți și la clădirea de la Oncologie. La Clinica de Oncologie, am pus anul trecut, în decembrie, la punct un accelerator, pentru că avea anumite componente defecte. La ora actuală, funcționează la capacitate maximă. Dorim să mai achiziționăm încă unul și să renovăm clinica. Pe Oncologie, se vor acorda anul acesta, sper eu, fonduri separate de la Minister”, a precizat dr. Dan Sîmpălean, managerul Spitalului Clinic Județean Mureș.
Potrivit președintelui Consiliului Județean Mureș, Ciprian Dobre, pe lângă bugetul alocat de Consiliul Județean, Spitalul Județean va mai primi fonduri și de la Ministerul Sănătății pentru investiții. „Noi am avut trei mari domenii în care am investit în acest an, unul dintre ele fiind Sănătatea. Am alocat pentru sănătate, cu sprijinul consilierilor judeţeni, şi mulţumesc tuturor consilierilor că am adoptat bugetul în unanimitate. Am adus în domeniul sănătăţii, la cele două mari spitale pe care le avem, e vorba de Spitalul Clinic Judeţean şi de Spitalul „Gheorghe Marinescu” de la Târnăveni, 4 milioane de euro pentru investiţii. E o sumă considerabilă pentru judeţul Mureş, având în vedere şi faptul că fiecare spital are la rândul său un parteneriat cu Ministerul Sănătăţii în care ei contractează sume pentru investiţii, direct de la buget”, a declarat Ciprian Dobre.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Târgu-Mureș, fruntaș la nivel european într-un proiect finanțat de Comisia Europeană. Studiu: evaluarea Angio CT net superioară coronarografiei pentru anumite categorii de pacienți cu durere precordială

Evaluarea Computer Tomografică, ca investigație de primă intenție în locul coronarografiei, este net superioară din …

Share
Share