Reparaţii pentru DJ 153A Ernei – Eremitu Consiliul Judetean Mures
  • admin
  • 0 comentarii
  • 299 Vizualizări

Reparaţii pentru DJ 153A Ernei – Eremitu

111Consiliul Judeţean Mureş a prevăzut, în bugetul destinat reabilitării drumurilor judeţene în anul 2016, reabilitarea unei porţiuni în lungime de un 2,05 kilometri, între localităţile Ernei şi Eremitu.

Potrivit directorului executiv al Direcţiei tehnice a Consiliului Judeţean Mureş, Ionel Ignat, va fi aplicat un covor bituminos pe o lungime de 2.050 metri, pe două porţiuni ale Drumului Judeţean DJ 153A, după cum urmează 16+220-17+000 şi 17+680-18+900, între Isla şi Dămieni.

Deşi reparaţiile nu au loc efectiv pe raza comunei Ernei, primarul localităţii Janosi Ferenc, este mulţumit de iniţiativa de reabilitare a drumului spre Spovata. De asemenea, primarul comunei Ernei a transmis un apel reprezentanţilor Consiliului Judeţean Mureş, prin intermediul cotidianului Zi de Zi, prin care solicită o mai bună gestionare a şanţurilor aferente Drumului judeţean DJ 153A Ernei – Eremitu. “Efectiv, reparaţiile nu vor fi făcute pe raza comunei Ernei, dar chiar şi aşa am câteva precizări de făcut. Drumul Ernei – Eremitu este circulat, se impune a fi reparat mai ales că spre Sovata circulaţia e destul de mare, s-a intensificat foarte mult circulaţia pe zona asta. Într-adevăr, e nevoie de reabilitarea drumului spre Sovata, nu doar câte o zonă, dar înţeleg că nu sunt bani suficienţi. În afară de repararea drumului cred că se impune o atenţie mai mare în zonele cu pantă pentru şanţuri, podeţe şi rigole. Atunci când plouă, apa intră de pe pante direct pe drumul judeţean. Şanţurile sunt, în mare parte, necolmatate şi consider că acolo unde sunt drumuri de legătură cu drumul judeţean e nevoie de şanţuri cu rigole, pentru o scurgere eficientă a apei şi pentru a evita inundarea drumului”, a afirmat Janosi Ferenc.

Strategia Consiliului Judeţean Mureş pentru anul 2016 în ceea ce priveşte drumurile judeţene a fost prezentată de Ciprian Dobre, preşedintele instituţiei. „Noi, pentru drumurile judeţene din Mureş am avut trei ani de dezvoltare şi mai avem ultimii 81 de kilometri de asfaltat. În acest an, programul pentru drumuri este de 81 de kilometri de drum asfaltat, care se împart pe şase zone”, a punctat Ciprian Dobre.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE