Share

Home / Sanatate / Spitalul din Târnăveni s-a alăturat campaniei Sanitas

Spitalul din Târnăveni s-a alăturat campaniei Sanitas

10Federația Sanitas a lansat campania „Nu agresați cadrele medicale”, care are ca obiectiv principal adoptarea unui act legislativ care să apere corpul medical și care să descurajeze violența de orice natură – fizică sau verbală. În acest sens, Sanitas a început să organizeze o serie de dezbateri cu reprezentanții autorităților statului, manageri de spitale și angajați din sistem, pentru identificarea tuturor situațiilor conflictuale care conduc la acte de violență și a posibilelor soluții pentru prevenirea acestora. Angajații Spitalului Municipal „Dr. Gheorghe Marinescu” din Târnăveni s-a alăturat campaniei Sanitas. Federația Sanitas a organizat joi, 25 februarie, la Târgu-Mureș, o dezbatere cu reprezentanții autorităților statului, manageri de spitale și angajați din sistem, pentru identificarea tuturor situațiilor conflictuale care conduc la acte de violență și a posibilelor soluții pentru prevenirea acestora.11
„ Avem un studiu făcut de Colegiul Medicilor din București, din care reiese că 80% din personalul sanitar a fost agresat verbal, iar 10% a fost agresat fizic. Nouă ni se pare un procent destul de mare 10%. Ar trebui implementat un act legislativ. 10% din personalul sanitar e foarte mult ca număr. Actul legislativ ar trebui să prevadă cel puțin amenzi sau pedepse, să avem o protecție legală. Pacientului îi sunt respectate drepturile și dorim ca el să respecte și obligațiile pe care le are”, a precizat Ioan Popșor, vicepreședintele Federației Sanitas Mureș.

6

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Viitorul în sistemul medical de urgență românesc, linii directoare trasate de Raed Arafat

Telemedicina direct cu omul de rând, în stradă, dotarea unităților de primiri urgență din țară …

Share
Share