Aparat de intervenții laparoscopice de ultimă generație, la Spitalul Județean Consiliul Judetean Mures
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 478 Vizualizări

Aparat de intervenții laparoscopice de ultimă generație, la Spitalul Județean

turn de laparoscopieManagerul Spitalului Clinic Județean (SCJ) Mureș, dr. Dan Sîmpălean, a anunțat că anul acesta unitatea sanitară va beneficia de un turn nou de laparoscopie, în valoare de 710.000 lei. Banii pentru achiziționarea acestui aparat provin de la Consiliul Județean Mureș, care a alocat spitalului suma de 4.000.000 de lei pe partea de investiții în echipamente medicale.

Fondurile de la Consiliul Județean Mureș vor fi utilizate pentru achiziționarea de aparatură medicală și ustensile medicale performante, în vederea creșterii calității actului medical și a serviciilor medicale oferite de SCJ Mureș. Cu ajutorul acestui turn de laparoscopie, medicii vor putea realiza o gamă largă de intervenții chirurgicale non invazive, metodă care va determina o scădere a numărului de zile de spitalizare pentru un pacient, dar și o refacere post operatorie mai rapidă. „Anul acesta, am obținut de la Consiliul Județean Mureș un buget un pic mai mare: 4.000.000 lei pentru partea de investiții în aparatură. Dorim să achiziționăm un ecocardiograf de înaltă performanță pentru Clinica de Cardiologie și un turn laparoscopic nou pentru Clinica de Chirurgie. Continuăm dotările la Blocurile Operatorii cu mese de operație, lămpi pe partea de ginecologie și unde vor fi cereri”, a declarat dr. Dan Sîmpălean.
Potrivit președintelui Consiliului Județean Mureș, Ciprian Dobre, domeniul Sănătății a fost prioritar și în acest an pentru consilierii județeni, iar pe lângă bugetul alocat de Consiliul Județean, Spitalul Județean va mai primi fonduri și de la Ministerul Sănătății pentru investiții. „Noi am avut trei mari domenii în care am investit în acest an, unul dintre ele fiind Sănătatea. Am alocat pentru sănătate, cu sprijinul consilierilor judeţeni, şi mulţumesc tuturor consilierilor că am adoptat bugetul în unanimitate. Am adus în domeniul sănătăţii, la cele două mari spitale pe care le avem, e vorba de Spitalul Clinic Judeţean şi de Spitalul „Gheorghe Marinescu” de la Târnăveni, 4 milioane de euro pentru investiţii. E o sumă considerabilă pentru judeţul Mureş, având în vedere şi faptul că fiecare spital are la rândul său un parteneriat cu Ministerul Sănătăţii în care ei contractează sume pentru investiţii, direct de la buget”, a declarat președintele Consiliului Județean Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE