Share

Home / Invatamant / Cinci rectori și patru miniştri, la UMF Târgu-Mureş

Cinci rectori și patru miniştri, la UMF Târgu-Mureş

111Concursul pentru ocuparea poziției de rector la Universitatea de Medicină și Farmaciei (UMF) din Târgu-Mureș va aduce în UMF luni, 7 martie, o delegație de mare prestigiu academic.

Cu acest prilej vor fi la Târgu-Mureș: Ecaterina Andronescu – președintele Senatului Universității Politehnica, București, președintele Comisiei pentru învățământ, știință, tineret și sport a Senatului României, fost ministru al Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu – rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, București, președintele Consiliului Național al Rectorilor, fost ministru al Educației și cercetării științifice, Mihnea Costoiu – rector al Universității Politehnica, București, fost ministru delegat pentru Învățământul Superior și Cercetare Științifică și Gigel Paraschiv – ministru secretar de stat în Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

Alături de aceștia, din comisie fac parte rectorii Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București, academicianul Ioanel Sinescu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca, Alexandru Irimie precum și doi profesori din străinătate: Gabriel Gurman de la Universitatea “Ben Gurion” din Israel și Kiss Robert Gabor de la Universitatea “Semmelweis” din Budapesta. Comisia este completată de șase profesori universitari și doi studenți din cadrul UMF Târgu-Mureș.

112

La concursul pentru ocuparea poziției de rector s-a înscris un singur candidat, actualul rector al UMF, prof. dr. Leonard Azamfirei. UMF Târgu-Mureș este singura universitate din România care a optat, în urma referendumului organizat în luna septembrie 2015 ca rectorul universității să fie ales prin concurs public, așa cum se întâmplă în universitățile occidentale și nu prin alegeri generale.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Liceele fruntaşe în Topul promovabilităţii la Bacalaureat

Cotidianul Zi de Zi vă prezintă liceele fruntaşe în Topul promovabilităţii examenului de Bacalaureat – …

Share
Share