Home / FC Municipal / Duel pentru finala Cupei României: ASA – CFR

Duel pentru finala Cupei României: ASA – CFR

Distribuie

asaStadionul Trans-Sil din Târgu-Mureș găzduiește miercuri, 2 martie, de la ora 20.30, partida tur din semifinala Cupei României Timișoreana la fotbal, între ASA Târgu-Mureș și CFR Cluj. Cele două formații au încheiat sezonul regulat în două „tabere” diferite. ASA va juca în play-off, iar CFR Cluj, sub povara a nu mai puțin de 10 puncte penalizare, va lupta pentru salvarea de la retrogradare. Adevărul este că nici cu cele 10 puncte nu s-ar fi clasat pe unul din primele șase locuri. ASA și CFR s-au întâlnit în urmă cu doar 10 zile, pe stadionul din Gruia, în penultima etapă a sezonului regulat. Clujenii au învins cu 1-0, printr-un gol reușit în minutul 73 de Nouvier și le-a periclitat serios calificarea mureșenilor în play-off. Ultima întâlnire dintre cele două echipe care s-a disputat la Târgu-Mureș, în turul ediției s-a încheiat nedecis, 0-0, după un joc în care ASA a dominat, dar nu a reușit să puncteze. Antrenor la ASA era Cristiano Bergodi, cel care antrenase și CFR Cluj în ediția în care aceștia s-au clasat pentru prima dată pe podiumul campionatului. De asemenea, în retur ASA îl avea pe bancă pe Petre Grigoraș, care a antrenat la rândul său formația clujeană și a părăsit ASA după eșecul de la Cluj. Acum echipa mureșeană are pe bancă un staff tehnic „improvizat”, dar va încerca să facă pasul spre o primă finală, istorică, în această competiție, finală de care se află la…doi pași. Returul va avea loc în 20 aprilie, la Cluj.

CFR a trecut în avantaj într-un sezon ratat
ASA și CFR s-au întâlnit de nouă ori în meciuri oficiale, dintre care una tot în Cupa României, în anul 2010, în „optimi”, partidă disputată la Cluj și câștigată de „vișinii” cu 2-0, care cucereau la finalul sezonului și titlul de campioană.
Cele opt meciuri din campionat au debutat în toamna anului 2010, când, din postura de campioni, clujenii au cedat pe teren propriu cu nou promovata FCM cu 1-2, iar în retur a fost 0-0. În ediţia următoare, clujenii au reuşit însă o dublă, 2-0 la Târgu-Mureş şi 1-0 în Gruia. În sezonul precedent, când la mureşeni se aflau cinci jucători care s-au transferat de la CFR (Stăncioiu, Velayos, Sepsi, Hora şi Voiculeţ), ASA a câștigat în tur pe teren propriu cu 2-0. La clujeni antrenor era cel care abia a părăsit banca ASA, Vasile Miriuță, care la scurt timp pleca în Ungaria, la Györ. Aflați în lupta pentru titlu, mureșenii au ratat victoria de la Cluj în retur, partida încheindu-se 2-2. În ediția în curs clujenii au luat un avantaj, cu 0-0 pe Mureș și 1-0 pe Someș. Bilanțul partidelor este de două victorii ale clujenilor, una pentru ASA și câte o remiză pe ambele stadioane, cu 2-2 golaveraj pe Mureș și 5-4 în Gruia. În cealaltă semifinală, Dinamo întâlnește Steaua, joi, 3 martie, ora 20.30.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.