Infrastructură modernă de apă-canal la Luduş şi Iernut Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 299 Vizualizări

Infrastructură modernă de apă-canal la Luduş şi Iernut

aquaLocuitorii de pe 45 de străzi din Luduş şi 15 străzi din Iernut beneficiază de servicii civilizate de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare, datorită extinderii şi reabilitării reţelelor cu ajutorul fondurilor europene.

Sisteme monitorizate on-line

Lucrările de construcţie şi de reabilitare au avut în vedere îmbunătăţirea accesului la servicii de calitate în ceea ce priveşte apa potabilă în conformitate cu Directiva 98/83/CE privind calitatea apei destinate consumului uman, creşterea nivelului de acoperire cu servicii de tratare a apelor uzate în conformitate cu Directiva 91/271/CEE şi creşterea eficienţei sistemelor de distribuţie apă potabilă, respectiv de colectare ape uzate, prin urmărirea sistematică a acestora cu ajutorul unor tehnologii moderne de procesare a datelor şi algoritmi de optimizare. După finalizarea şi recepţionarea lucrărilor, compania Aquaserv a preluat în operare sistemele. „Investiţia în valoare de peste 26,5 de milioane de lei, include 12,4 kilometri reţea apă, 27,24 kilometri reţea canal menajer, opt staţii de pompare şi 2,78 kilometri conducte de refulare. Sistemele de distribuţie a apei şi cele de colectare a apelor uzate vor fi monitorizate on-line şi corectate automat, prin intermediul sistemului SCADA – Monitorizare, Control şi Achiziţii de Date”, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al companiei Aquaserv.

Mega-proiect, de 94,9 milioane euro

Contractul de lucrări, având ca obiect „Luduş/ Iernut – Reabilitare/ extindere sisteme de alimentare cu apă potabilă şi sisteme de canalizare, staţii de pompare apă potabilă, staţii de pompare ape uzate şi conducte de refulare” face parte din proiectul POS Mediu Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Mureş, cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene şi a fost semnat în data de 13 decembrie 2013 cu societatea Izorep SRL.

Valoarea totală, actualizată, a proiectului “Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Mureş” este de 94.969.122 euro, iar beneficiarii proiectului sunt aproximativ 300.000 de locuitori din zona de operare Aquaserv.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE