Home / Consiliul Judetean Mures / Trei mese de operație noi, la Spitalul Județean

Trei mese de operație noi, la Spitalul Județean

stire mese de operatieSecțiile Spitalului Clinic Județean (SCJ) Mureș vor avea mese de operație noi în acest an. În 2016, Consiliul Județean Mureș a alocat spitalului suma de 4.000.000 de lei, fonduri ce vor fi utilizate pentru achiziționarea de aparatură medicală și ustensile medicale performante, în vederea creșterii calității actului medical și a serviciilor medicale oferite de SCJ Mureș. Astfel, se vor achiziționa trei mese de operație în valoare totală de 438.000 lei. „Anul acesta, am obținut de la Consiliul Județean Mureș un buget un pic mai mare: 4.000.000 lei pentru partea de investiții în aparatură. Dorim să achiziționăm un ecocardiograf de înaltă performanță pentru Clinica de Cardiologie și un turn laparoscopic nou pentru Clinica de Chirurgie. Continuăm dotările la Blocurile Operatorii cu mese de operație, lămpi pe partea de ginecologie și unde vor fi cereri”, a declarat dr. Dan Sîmpălean. Pe lângă bugetul alocat de Consiliul Județean, Spitalul Județean va mai primi fonduri și de la Ministerul Sănătății pentru investiții. „Noi am avut trei mari domenii în care am investit în acest an, unul dintre ele fiind Sănătatea. Am alocat pentru sănătate, cu sprijinul consilierilor judeţeni, şi mulţumesc tuturor consilierilor că am adoptat bugetul în unanimitate. Am adus în domeniul sănătăţii, la cele două mari spitale pe care le avem, e vorba de Spitalul Clinic Judeţean şi de Spitalul „Gheorghe Marinescu” de la Târnăveni, 4 milioane de euro pentru investiţii. E o sumă considerabilă pentru judeţul Mureş, având în vedere şi faptul că fiecare spital are la rândul său un parteneriat cu Ministerul Sănătăţii în care ei contractează sume pentru investiţii, direct de la buget”, a declarat președintele Consiliului Județean Mureș, Ciprian Dobre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Luduș: Reprezentanți noi în Consiliul de Administrație al Spitalului

Printr-o adresă trimisă Consiliului Local Luduș, managerul Spitalului Orășenesc „Dr. Valer Russu” Luduș, Claudia Uțiu, …