Vezi cine e juniorul campion național la tir cu arcul Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 493 Vizualizări

Vezi cine e juniorul campion național la tir cu arcul

tir 3

La prima ”aruncare de privire”, să tragi cu arcul e simplu, cel puțin așa mi s-a părut în zilele în care am încercat să-mi demonstrez puterile și talentul legendar de arcaș, jucând on line, rolul lui Robin Hood.  Dar, munca depusă pentru a perfecta tehnica de tir, care prin exerciții repetetate să poată fi asimilată și stăpânită până la reflex, calitățile de care trebuie să dai dovadă, principalele elemente ce trebuie învățate cu deosebită atenție, pentru asigurarea unei bune tehnici de tragere, nu sunt atât de ușoare precum par. Este o experiență reală, complexă și completă.

Tirul cu arcul este unul dintre cele mai vechi sporturi practicate, există documente care atestă că a fost sportul favorit al faraonilor egipteni în cea de-a 18-a dinastie (1567 – 1320 Inainte de Hristos), dar și al nobilimii chineze. În programul olimpic a fost înscris pentru prima dată în 1900 și a fost menținut la alte trei ediții ale JO, în 1904, 1908 și 1920. După o absență de 52 de ani, tirul cu arcul a fost reintrodus în competiția olimpică în 1972 și a rămas până în prezent. Vrei să știi, cine e, în prezent, campionul național la tirul cu arcul, la juniori? E din Tîrgu Mureș.

DSC_7963

Andrei Gherman este elev în clasa a IX-a B, la Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu”, diriginte Daniela Cîmpean. Instructorul său este Andrei Avram, are 36 de ani, trage cu arcul de 8 ani și este președintele clubului Sportiv Soimii de Mureș. Pasionat și dornic de dezvoltare, a urmat de-a lungul anilor curs de arc instinctive 2014 – Henry Bodnik, Cheile Grădiștei, curs instructor FRTA 2013 – Dongeun Suk, curs instructor FRTA 2012 – Dongeun Suk, curs arbitru FRTA – 2012.

”În primul rând, trebuie să vrei, să ai dorință” ne spune Andrei, motiv pentru care, prin informație de calitate, educare și o evoluție permanentă care i-a ascuțit simțurile, din dorința de a fi cel mai bun, a reușit în aproximativ 3 ani de zile, să obțină performanțe de invidiat: Campion Național la Tir cu Arcul, juniori, ediția 2016.

Anul acesta, în ziua de 9 ianuarie a participat la primul concurs de Tir cu Arcul organizat de Federația Română de Arc Tradițional și Field (FRATF). Evenimentul s-a desfășurat online, în două locații din țară, Tîrgu-Mureș, organizator Club Sportiv Șoimii de Mureș și București, organizator Club Sportiv Aktiv. Cu o participare numeroasă, toți arcașii s-au bucurat de oportunitatea de a fi din nou împreună și de a-și demonstra măiestria.

” Putere de concentrare, un autocontrol al poziției de tragere și multă, multă răbdare, acestea sunt principalele calități de care ai nevoie” ne vinde un pont, Andrei.

Tirul cu arcul este o artă care disciplinează, poate fi început la orice vârstă şi se poate merge către performanţă chiar dacă practicarea lui începe la vârstă adultă. Foarte importantă este o bună oxigenare a organismului în timpul tragerii, o respirație amplă în momentul controlului poziției corpului, o inspirație profundă înainte de începerea armării, urmând ca armarea propriu-zisă să se facă pe o expirație normală. După declanșare, în timpul relaxării se execută o altă expirație profundă.

Sportul devine din ce în ce mai popular la noi în țară, pentru că în ultimii ani s-a modificat legislația, a devenit mai permisivă, iar arcurile au devenit o formă de agreement, de distracție, relaxantă pentru amatori.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE