Vezi cine sunt cei 8 tineri doctori la Universitatea Petru Maior Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1986 Vizualizări

Vezi cine sunt cei 8 tineri doctori la Universitatea Petru Maior

DSC_7971

Şcoala Doctorală de Litere, Ştiinţe Umaniste şi Aplicate din cadrul Universităţii „Petru Maior” (UPM) Târgu-Mureş are, începând de miercuri, 2 martie, noi doctoranzi. Festivitatea de decernare a titlurilor de doctor a avut loc în data de 2 martie, zi fixată pentru a coincide și marca în mod plăcut cu ziua de naștere a prof.univ.dr. Iulian Boldea

Festivitatea de decernare a titlurilor de doctor absolvenţilor Şcolii Doctorale din anul 2015 a avut loc în Sala Senatului (R21) unde Claudia Crețu (Vașloban) Ana-Valeria Gorcea (Stoica), Alina-Luciana Oltean, Lucian-Nicu Rădășan, Andreea-Maria Sâncelean, Anamaria Ștefan (Papuc), Dumitrița-Florina Todoran (Pop) și Delia-Natalia(Anca) au primit titlul de doctor prin Ordinul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. Mult succes mai departe și calde felicitări au primit din partea prof. univ. dr. Călin Enăchescu – rectorul UPM Târgu-Mureş. În scurta sa alocuțiune a ținut să amintească anul 2007 în care, Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureş a devenit, prin Ordinul Ministrului Educaţiei şi Cercetării, Instituţie Organizatoare de Studii Universitare Doctorale, în domeniul Filologiei, o recunoaştere a valorii de necontestat a şcolii de critică şi istorie literară din cadrul universităţii. Cadrele didactice sunt prof.univ.dr. Iulian Boldea, prof.univ.dr. Alexandru Cistelecan şi prof.univ.dr. Cornel Moraru, care îndrumă activitatea didactică şi ştiinţifică a doctoranzilor în domeniul Filologiei, specializarea Literatura română.

DSC_7970

Şcoala doctorală se derulează în două etape fundamentale de pregătire, programul de pregătire universitară avansată și programul de cercetare ştiinţifică.

Cei 8 tineri au primit laude din partea prof. univ. dr. Iulian Boldea – directorul Consiliului Ştiinţific al Şcolii Doctorale de Litere, Ştiinţe Umaniste şi Aplicate. ” În tezele de doctorat susținute, fiecare din acești doctoranzi a încercat să pună în practică cele două exigențe propuse, respectiv studiul literaturii române contemporane și valorificarea moștenirii culturale. Sunt cercetări exegetice în care se întrepătrunde spiritual innovator și apelul la tradiție, rigoarea documentării și valorificarea unor perspective inedited asupra literaturii române” a mai adăugat profesorul.

Prof. univ. dr. Al. Cistelecan i-a sfătuit pe tinerii doctoranzi să țină în continuare ritmul de cercetare și aprofundare, să exploreze domeniul literaturii contemporane și să-și continue proiectele de cercetare începute. ” Sper să mă împiedic de voi cât mai des pe holurile universității” și-a exprimat el, sincer, zâmbind, dorința.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE