Eduard Stăncioiu: „Dacă nu meritam, nu ajungeam aici” FC Municipal
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 907 Vizualizări

Eduard Stăncioiu: „Dacă nu meritam, nu ajungeam aici”

stancioiuPortarul Eduard Stăncioiu se află la ASA de aproape doi ani, apărând poarta roș-albaștrilor de la finalul sezonului 2013-2014, când echipa se afla în liga secundă. Sosit de la CFR Cluj, pe care tocmai au întâlnit-o în semifinala Cupei României, echipă la care a evoluat din 2006 și a câștigat cu aceasta toate trofeele pe care clujenii le-au obținut, trei titluri de campion, trei Cupe ale României şi două Supercupe. La acestea a dăugat Supercupa din vara trecută, cucerită cu ASA. A lipsit în această ediție doar două etape, acuzând mici probleme medicale. Edi împlinește astăzi 35 de ani, este unul dintre „veteranii” echipei, care știe să-și mobilizeze coechipierii și este foarte apreciat de suporteri, care îl răsplătesc la fiecare intervenție.

Reporter: Cum caracterizezi evoluția echipei în sezonul regulat, ești mulțumit de locul ocupat?
Eduard Stăncioiu: Bonusul este calificarea în play-off, dar am avut evoluții oscilante și sunt convins că ne puteam clasa pe un loc mai bun. Realizarea obiectivului, calificarea a fost însă principalul scop. Este mulțumitor că am ajuns aici, cu rezerve referitoare la faptul că puteam mai mult.
Rep.: Care consideri că ar fi plusurile și minusurile echipei?
E.S.: La plusuri aș pune forța și unitatea echipei, am jucat unul pentru celălalt. Un alt plus poate fi considerată defensiva, avem cea mai bună apărare din țară. La minusuri, aș prefera să nu mă pronunț, poate văd și adversarii și ar profita de ele.
Rep.: Ați avut emoții din nou până în ultimele minute ale ultimei etape. Te așteptai la asta pe parcurs, când ați fost mereu pe loc de play-off?
E.S.: Da, mă așteptam, dar din cauza numeroaselor schimbări, în lot și în staff. Au venit mulți jucători noi, care au avut nevoie de acomodare, să se integreze în jocul echipei. Orice echipă are nevoie de continuitate, pentru a crește, pentru un joc solid, dar totul e bine când se termină cu bine.
Rep.: Victoriile din deplasare au fost mai multe decât cele de pe teren propriu. Ce vă lipsește acasă?
E.S.: Este întâmplător că s-a petrecut asta. Am pierdut multe puncte pe teren propriu din mai multe motive. În unele cazuri poate am fost și lipsiți de șansă, în altele poate antrenorii nu au adaptat jocul corespunzător stilului echipei noastre.
Rep.: Consideri că echipa ar fi fost capabilă să revină dacă nu reușeai parada de la șutul lui Vașvari?
E.S.: Foarte posibil să fi reușit. Au mai fost meciuri în care am fost conduși și am revenit, în altele nu am reușit. De această dată, aș putea spune că și Dumnezeu a fost alături de noi și ne-a ajutat. Cred că dacă nu meritam, nu ajungeam aici.
Rep.: Care consideri că ar fi o performanță mai bună, o clasare pe loc de cupe europene, sau câștigarea Cupei României?
E.S.: Implicit, câștigarea Cupei ar asigura participarea în cupele europene, iar pentru mine ar fi al 10-lea trofeu din carieră. Oricum, din câte știu, clasarea pe locul șase asigură deja participarea în cupele europene, deoarece Dinamo nu poate participa în acest an.
Rep.: Cine crezi că este principala favorită la titlu?
E.S.: În momentul de față, consider că actuala ordine în clasament este cea care poate da ordinea principalelor candidate, deși pe parcursul celor zece etape se mai pot petrece multe lucruri.
Rep.: Dar la câștigarea Cupei? Sunt mai puține variante.
E.S.: Mai întâi să obținem noi calificarea, după aceea să vedem cine va fi finalista. Cupa României este diferită de campionat, angajamentul este și el altul, dar consider că toate cele patru echipe au șanse egale.
Rep.: Poți să dezvălui motivul pentru care ai refuzat ofertele altor echipe?
E.S.: Motivul este unul foarte simplu. Am avut încredere în oamenii de aici, în domnul Claudiu Maior și ceilalți din conducere, am avut încredere în proiecte. Până acum nu m-au dezamăgit, s-au ținut de cuvânt de fiecare dată și ca atare nici nu mă interesează alte oferte.
Rep.: Consideri actualul sistem de desfășurare mai atractiv?
E.S.: Îl consider mult mai atractiv. Consider că fiecare meci se va juca „pe viață și pe moarte” și nu poate fi anticipat niciun rezultat.
Rep.: Ce mesaj transmiți suporterilor și ce le promiți?
E.S.: În primul rând să vină în număr cât mai mare la stadion și să ne încurajeze, în special în momentele grele. Au trăit alături de noi clipe frumoase, deși au avut și dezamăgiri. Sunt convins că și dăruirea echipei este alta atunci când simte că publicul îi este alături. De promis nu vreau să promit nimic, deoarece nu-mi place să-mi încalc promisiunile. Aș putea promite în schimb ceva în numele echipei: vom aborda fiecare meci la victorie și promitem dăruire la fiecare meci.
Rep.: Care ar fi cel mai frumos cadou acum, la aniversare?
E.S.: Ca orice jucător, îmi doresc în primul rând sănătate. Chiar dacă după aniversare, mi-aș dori calificarea în finala Cupei și câștigarea celui de-al 10-lea trofeu.

LA MULȚI ANI, Edi, sănătate și meciuri fără gol primit

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE