Home / Administratie / Horaţius Dumbravă, declaraţie despre modificarea Codului penal

Horaţius Dumbravă, declaraţie despre modificarea Codului penal

Distribuie

111Judecătorul Horaţius Dumbravă, membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), a declarat joi, 3 martie, la Alba Iulia, că multe dintre propunerile de modificare a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală sunt vechi şi inclusiv CSM este de acord cu respingerea acestora, dar că unele dintre propunerile aflate pe rolul Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor sunt mai mult decât urgente.

“Multe din propuneri sunt vechi. E normal să-şi parcurgă până la capăt cursul, adică trebuie finalizate, fie prin respingere – suntem şi noi, cu anumite propuneri, în ideea respingerii. Vă pot asigura că CSM-ul va participa activ la lucrările Comisiei juridice. Trebuie să recunoaştem benevolenţa deputaţilor şi senatorilor că ne-au chemat întotdeauna, dar sunt modificări care sunt mai mult decât urgente”, a spus, într-o conferinţă de presă, membrul CSM.

Horaţius Dumbravă a amintit de o dispoziţie privind Camera preliminară, care îngreunează foarte mult procesul penal, în opinia judecătorului. “Dacă iniţial am avut o durată medie de soluţionare la Cameră preliminară de o lună jumătate, după apariţia deciziei Curţii Constituţionale, acum un an şi jumătate, toată această procedură se desfăşoară în şedinţă publică. Nu ar fi asta o problemă. Însă efectele s-au văzut imediat pe rolul instanţelor, pentru că s-a diluat de la o lună jumătate la şapte luni procesul. Sigur că, de fapt, efectul negativ este asupra justiţiabililor, pentru că sunt chemaţi de mai multe ori la instanţă. (…). Era necesar ca Parlamentul, imediat după decizia CC, în 45 de zile să facă cumva să aducă în acord decizia Curţii Constituţionale cu textul de procedură penală, adică să-l modifice”, a declarat magistratul. Horaţius Dumbravă a participat, joi, la şedinţa de bilanţ a activităţii pe 2015 a Curţii de Apel Alba Iulia.


De asemenea, verificati

Rețea de apă și canalizare extinsă în Lechința (Iernut)

Distribuie Primăria Orașului Iernut, titulara proiectului “Extinderea rețelei de apă, canalizare, branșamente și racorduri în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.