Lectori din principalele centre universitare ale țării, la „Zilele OSMDentistului” Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 171 Vizualizări

Lectori din principalele centre universitare ale țării, la „Zilele OSMDentistului”

congres stomaA treia ediție a conferinței științifice „Zilele OSMDentistului” are loc în perioada 3 – 6 martie, la Facultatea de Medicină Dentară a Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu-Mureș. La manifestarea organizată de Organizaţia Studeţească de Medicină Dentară (OSMD) iau parte 14 lectori din domeniul stomatologiei din București, Cluj-Napoca, Arad, Târgu-Mureș și Chișinău, cu activitate medicală şi academică de excelenţă, care dezbat teme de actualitate ale stomatologiei: estetică dentară, implantologie, malpraxis medical și microchirurgie în endodonție.

Prima ediție a conferinței avut loc în anul 2014, de Ziua Internațională a Medicului Dentist, organizația mureșeană fiind astfel prima organizație studențească care a sărbătorit oficial această zi. „Conferința științifică „Zilele OSMDentistului” este la a treia ediție. Totul a început în anul 2014, într-o zi în care am sărbătorit știința. În anul 2015, am reușit să definim acest eveniment și l-am denumit „Zilele OSMDentistului”. Anul acesta, iau parte la conferință 100 de participanți din cinci centre universitare, din București, Arad, Cluj-Napoca și Chișinău. Avem 14 lectori pe care i-am selectat foarte bine după poveștile lor de viață și după ceea ce pot să-i învețe pe studenți. Avem șapte workshopuri în cadrul cărora studenții vor avea ocazia să pună în practică multe manopere. Avem o echipă de organizare formată din aproape 40 de oameni”, a precizat președintele OSMD, Victor Cepuc.

Conferința promite un program captivant, diversificat şi de calitate superioară, deoarece manifestarea nu înseamnă doar cercetare şi dezvoltare, ci și o demonstraţie a profesionalismului în medicină dentară. Evenimentul este clădit pe ideea implicării active a studenţilor în cercetare şi în dezvoltare pe plan profesional, oferind participanților posibilitatea participării la cursuri şi workshop-uri cu subiecte de actualitate organizate de specialişti în domeniul stomatologiei.

„Sunt un om care crede cu adevărat în ceea ce fac studenții”
Prezent joi, 3 martie, la deschiderea oficială a conferinței, rectorul UMF Târgu-Mureș, prof. dr. Leonard Azamfirei, i-a felicitat pe studenții de la Facultatea de Medicină Dentară pentru activitățile lor și i-a încurajat să continue pe aceeași linie. „Sunt un om care crede cu adevărat în ceea ce fac studenții. Întâlnesc aproape zilnic abordări diferite ale medicinei dentare. Aceste manifestări sunt organizate pentru a împărtăși ce știu unii către cei care știu mai puțin. Este o zonă de interacțiune științifică și socială. Îmi aduc aminte cu emoție de primul congres medical la care am participat eu. Eram student în anul V și am participat la un congres de chirurgie. Mă simțeam mic și nebăgat în seamă de nimeni, dar aveam sentimentul extrem de pozitiv că fac parte dintr-un întreg care poate fi foarte mare. Partea cu știința este o boală care se ia și dacă se ia la vârsta potrivită va rămâne pe viață și va putea aduce multe împliniri. Sunteți într-o profesie care are un puternic spirit antreprenorial. Poate că mulți vă vedeți cu policlinici, cu cabinete private, toate sunt deziderate absolut potrivite și le apreciez, dar dacă dintre voi se vor găsi câțiva care se vor simți aproape și de partea științifică, care vor simți că vor să aibă o carieră didactică universitară, atunci menirea noastră s-a împlinit într-o bună măsură (…) Îmi place că de o vreme văd o organizație extrem de activă, care vrea să facă ceva foarte original și heterogen și despre care se vorbește numai de bine. Sper să vă pot saluta și la ediția a patra a conferinței”, a transmis prof. dr. Leonard Azamfirei.

De când s-a înființat organizația, din anul 2014, studenții au reușit să organizeze o mulțime de evenimente și să progreseze de la un an la altul.
„Dincolo de profesia pe care o oferă, această facultate mai oferă calitatea de om. Îmi amintesc că acum patru se înființa această asociație. Am crescut împreună, am mers împreună pe un drum presărat cu flori și spini, așa cum este viața”, a transmis decanul Facultății de Medicină Dentară din cadrul UMF Târgu-Mureș, prof. dr. Mariana Păcurar, care i-a susținut în 2014 pe studenți să înființeze asociația și care s-a arătat foarte mândră de ceea ce au reușit să facă tinerii.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE