Președintele interimar CAS Mureș nu s-a prezentat la concursul pentru șefia casei Sanatate
  • teodora.mindru
  • 1 comentarii
  • 332 Vizualizări

Președintele interimar CAS Mureș nu s-a prezentat la concursul pentru șefia casei

12768332_800039650128421_8458498110990608910_oCasa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a organizat în data de 2 martie, la sediul CNAS, concurs pentru ocuparea a 41 de posturi de șefi ai caselor judeţene de sănătate şi OPSNAJ, însă niciun candidat înscris nu a reușit să obțină punctajul minim de 70 de puncte care era necesar pentru a trece în etapa finală, respectiv a susţinerii planului de management pentru instituţiile pe care voiau să le conducă, deci niciun candidat nu a trecut concursul.

După depunerea dosarelor de concurs, pentru proba scrisă s-au calificat 47 de candidaţi. Aceștia au susţinut un examen scris pe data de 2 martie, constând în verificarea cunoştinţelor de legislaţie în domeniu. Președintele – director general al Casei de Asigurări de Sănătate Mureș, Rodica Biro, nu s-a prezentat la proba scrisă a concursului, deoarece, susține ea, n-a reușit să parcurgă întregul material.

„Eu m-am pregătit pentru examen, a fost o bibliografie de legislație extrem de complexă și ca să poți face față unui concurs serios necesita un timp de pregătire mult mai mare. Eu mi-am depus dosarul de participare la concurs, dar înainte cu o zi de examen reușisem să parcurg doar 70% din material. În aceste condiții, am decis să nu mă prezint. Noi avem un contract de management pe o perioadă determinată încheiat cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, de la data în care am fost numiți interimari, ceea ce înseamnă că nu va exista o problemă de interimat în continuare și de asigurare a bunei funcționalități a caselor la nivel de țară sau cel puțin pentru cei care îndeplinesc aceleași condiții pe care le îndeplinesc și eu. Activitatea continuă în mod normal”, a declarat, pentru cotidianul „Zi de Zi”, Rodica Biro, care rămâne în funcție până la organizarea unui nou concurs.

„Am văzut subiectele și unele dintre ele necesitau, în primul rând, să dai răspunsuri foarte exacte, deci erau formule de calcul la partea de spitale. Erau întrebări la care se putea răspunde foarte documentat. Știu de la colegii mei că unii au considerat că au scris, alții nu”, a mai spus Rodica Biro.

Potrivit președintelui CNAS, Vasile Ciurchea, concursul pentru ocuparea posturilor din teritoriu se va relua în cel mai scurt timp. „Sunt județe care nu au avut candidați și oricum se mai organiza un concurs pentru județele care nu au avut candidați, pentru cei care nu s-au prezentat și pentru cei care nu au luat examenul din 2 martie. Casa Națională de Asigurări de Sănătate va decide când se va relua procedura de examen”, a arătat Rodica Biro.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Aici se vad ce stiu cei din deconcentrate si nu numai ,pusi pe criterii politice in functii de conducere.Habar n-au.Pai cum , se da examen pina vor lua 7 sau se aplica legea , adica cei care au picat …LA REVEDERE.

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE