Poczo Zoltán, super-antrenor la Black Diamond Fight Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 4509 Vizualizări

Poczo Zoltán, super-antrenor la Black Diamond Fight

poczoUnul dintre cei mai longevivi sportivi mureșeni, din punct de vedere al duratei carierei sportive, Poczo Zoltán, campion mondial și vicecampion european la box thailandez, are una dintre cele mai căutata săli de sport și antrenament din Târgu-Mureș. Sportivul mureșean, deși se apropie de 40 de ani, mai are încă surprize, anunțând în exclusivitate pentru Zi de Zi că va participa luna aceasta la o gală internațională de K1 la Cluj Napoca. Mai multe amănunte le găsiți în interviul următor.

Reporter: Ce sporturi de contact practicați la sala de sport pe care o dețineți?

Poczo Zoltán: La sala Black Diamond Club avem antrenamente pentru Kickbox, Thaibox, K1, Wu-shu atât pentru fete cât și pentru băieți. Sunt  sporturi de contact, foarte frumoase care îmbină condiția fizică, forța, dar și tăria psihică a sportivilor. La noi la sală vin diferite categorii de vârstă: avem copii de la 7 la 14 ani, după care de la 14 ani în sus se intră la seniori. Cea mai importantă condiție nu e vârsta ci sănătatea persoanelor care practică acest sport. Din păcate, avem tot mai puțin doritori de sport de contact în Târgu-Mureș, părinții au o prejudecată legată de sporturile de contact. Trebuie toată lumea să înțeleagă că toate aceste sporturi sunt o artă, nu stăm aici și ne batem ca proștii. Este important ca părinții să fie deschiși la opțiuni, să vină să vadă despre ce este vorba și după aia să ia o decizie în cunoștință de cauză. Sporturile de contact sunt o formă de educație pe care părinții nu o pot da acasă sau în altă parte. Aici învățăm ca să ne stăpânim emoțiile, să avem încredere în propria persoană și în capacitatea noastră de a fi mai buni, de a nu renunța niciodată la greu, să avem un psihic puternic. Avem aici la sală directori, oameni de afaceri, diferite profesii și oameni care vor să practice acest sport pentru sănătate, autocontrol, autoapărare etc. Părerea mea este că orice sport ai face este un lucru bun pentru că te duce în zona în care obții satisfacții personale și o mai mare încredere în forțele proprii.

Rep.: Ce altfel de antrenamente faceți la sala în afară de cele de contact?

P.Z.: Avem mai multe grupe care practică TRX și Cross Fit, tipuri de antrenament noi și foarte practicate în străinătate. TRX este un antrenament nou în România și Târgu-Mureș, este foarte benefic pentru organism, pentru rezistență și cardio. TRX este un program de Group Training, dar şi de Personal Training în acelaşi timp. Această clasă îţi antrenează întregul corp. Corpul este suspendat şi îşi foloseşte propria greutate în diferite planuri de înclinare. Spre deosebire de programele tradiţionale, TRX este recomandat în antrenamentele de recuperare, pentru cei care au probleme cu încheieturile sau cu spatele. Este un program inventat de forțele armate din SUA, care treptat sa extins și în zona civilă. În plus mai avem antrenamentele de CrossFit. CrossFit este un program de fitness, în sistem circuit, care are ca scop dezvoltarea puterii, musculaturii și îmbunătățirea condiției fizice având la bază mișcări funcționale executate la intensitate mare. Programele Cross Fit se bazează pe cele mai bune elemente dintr-o mare varietate de sporturi și metode de formare, pe care le combina într-un antrenament prin care se dezvolta toate cele zece domenii de fitness: cardiovascular, respirator, anduranța, perseverenta, forța, flexibilitatea, puterea, viteza, coordonarea, agilitatea, echilibrul, precizia. CrossFit-ul crește nivelul de performanță în toate aceste domenii, fără a fi nevoie să fie sacrificat unul pentru celălalt. Programul CrossFit implică mișcări naturale variate împrumutate din gimnastică, haltere și atletism, efectuate la o intensitate ridicată. Acest tip de efort s-a dovedit a oferi cele mai bune rezultate și poate oferi cele mai bune soluții de antrenament.

Rep.: Ce competiții ați mai avut în ultima perioadă și ce noutăți mai ai tu ca sportiv de performanță?

P.Z.: Luna trecută, în Târgu Secuiesc, la ediția 33 de Full-Fight, am obținut cinci medalii, trei de aur și două de argint. La categoria 80 kg, am obținut locul 1 cu Koncz Attila, la categoria de 75 kg am obținut locul 1 cu Erdos Sandor, locul 2 cu Casone Lucian, la juniori am luat locul 2 cu Pop Ionuț, și la juniori mici cu Ochișor Sergiu locul 1. În 12 martie avem doi băieți care participă la campionatul național de Wu-shu-santa și în data de 20 martie, dacă totul va merge cum trebuie voi participa și eu la o gală profesionistă de K1 la Cluj Napoca. Gala va fi televizată, vor participa sportivi din străinătate și sper că voi obține o centură la 72 sau 75 kg.

Palmares impresionant
Ultimele rezultate importante la nivel internațional obținute de reputatul sportiv mureșean au fost locul 2 la Europenele de Moi Thai din Ungaria în 2015 și titlul de campion mondial la Box Thailandez în 2014 la Campionatul Mondial WKF (World Kickboxing Federation). Pentru mai multe informații, program antrenamente puteți apela numerele de telefon 0757-359.330, 0741-651.479, pe Facebook la Black Diamond Fight, iar alte informațiii le găsiți pe http://www.blackdiamondfight.ro/.

Ionel ALBU

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE