VIDEO, FOTO: Curăţenie de primăvară, la Sângeorgiu de Mureş Administratie
  • admin
  • 0 comentarii
  • 464 Vizualizări

VIDEO, FOTO: Curăţenie de primăvară, la Sângeorgiu de Mureş

1
50 de elevi ai Şcolii Gimnaziale „Sfântu Gheorghe” din Sângeorgiu de Mureş au dat startul joi, 3 martie, campaniei de curăţenie de primăvară în localitate. Aceasta va dura zece zile, perioadă în care locuitori de toate vârstele vor curăţa toate străzile comunei, dar şi zona pădurii şi malurile râului Mureş.

Campanie pentru siguranţa locuitorilor

Startul campaniei l-a dat chiar primarul comunei, ing. Sófalvi Szabolcs, care a participat la activitate cot la cot alături de elevi şi care a subliniat că acţiunea face parte dintr-o campanie mai amplă, care are ca scop asigurarea unui grad ridicat de siguranţă pentru locuitorii din Sângeorgiu de Mureş. „Facem curat în comuna noastră, acţiunea face parte dintr-o campanie mai amplă. Unul dintre proiectele noastre principale, pe lângă faptul că suntem o localitate multiculturală sau că va renaşte comuna prin noi lucrări de investiţii, un atu important este ca Sângeorgiu de Mureş să devină o localitate sigură din toate punctele de vedere. Siguranţă pentru mine ca primar înseamnă şi curăţenie, să ai sănătate, siguranţa vieţii, dar şi faptul că împreună cu elevii vom planta puieţi, că înfiinţăm în două săptămâni Poliţia Locală care va ajuta ca oamenii care se mută şi care locuiesc la noi în comună să se simtă mai în siguranţă. O localitate sigură înseamnă pentru mine şi continuarea luptei împotriva acelui parapet de pe drumul naţional, precum şi un râu Mureş mai curat”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, ing. Sófalvi Szabolcs.

„Fiind o localitate situată lângă râul Mureş, ne dorim să avem lângă noi o apă curată, motiv pentru care vom continua această acţiune de strângere a gunoaielor menajere şi pe malul râului Mureş. Practic, încercăm ca timp de şapte zile să sensibilizăm populaţia din Sângeorgiu de Mureş pentru că în general deşeurile care se strâng şi se depozitează în locuri nepermise sunt produse ale noastre. Nu putem da vina pe altcineva, deoarece noi, oamenii, le producem. Unii din comoditate sau din lipsă de cultură civică. Implicăm elevii, dar şi sângeorzenii adulţi la această campanie din dorinţa de a transmite mesajul că nu e numai datoria autorităţilor locale să facă curăţenie, e datoria tuturor cetăţenilor. Sper să se implice cât mai mulţi sângeorzeni, copii, părinţi şi bunici. Şi copii mei vor participa la campanie, mai multe zile. În total vor participa aproximativ 500 de elevi, la care se vor alătura şi sângeorzenii. Am estimat că vor fi zilnic circa 200 de persoane care vom încerca să facem curat”, a completat edilul şef al comunei Sângeorgiu de Mureş.

2

Elevi entuziaşti

Acţiunea organizată de Primărie a fost apreciată în mod pozitiv de elevii şcolii din localitate, care s-au declarat bucuroşi că pot contribui la menţinerea curăţeniei în Sângeorgiu de Mureş. „După părerea mea, e important să participăm la asemenea acţiuni pentru că astfel şi alţi oameni vor participa şi nu vor mai arunca gunoaiele pe stradă sau pe jos, ci într-un loc special, destinat deşeurilor”, a afirmat Ovidiu Sămărghiţan, elev în clasa a VIII-a. „Sunt aici pentru a transmite un mesaj locuitorilor să facă curat, să nu mai arunce gunoaie pe jos şi să păstreze curăţenia. Nu e nicio ruşine ce facem azi, pentru că facem pentru ca Sângeorgiu de Mureş să rămână o comună frumoasă”, a spus Cristian Belean, elev în clasa a VIII-a.

[zizigallery id=1915]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE