ASA-Pandurii, startul din noul an, reluat în play-off FC Municipal
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 100 Vizualizări

ASA-Pandurii, startul din noul an, reluat în play-off

asaDupă încheierea sezonului regulat din prima ediție în care campionatul Ligii I de fotbal se dispută cu turneu play-off, cel care va decide titlul de campioană și echipele care vor reprezenta România în cupele europene, ASA Târgu-Mureș debutează luni seara pe teren propriu cu Pandurii Târgu-Jiu. Partida de pe Trans-Sil care va începe la ora 20.30 va încheia această primă etapă din minicampionatul de 10 runde.
Echipele au pornit la drum cu jumătate din punctele cumulate în cele 26 de etape ale sezonului regulat, fără nimic altceva la linia de clasament, golaverajul fiind anulat. Cinci din cele șase echipe vor participa din vară în cupele europene, patru în cazul în care CFR Cluj ar câștiga Cupa României, fiind singura din cele patru care dispută semifinalele și nu se află în play-off.

Pandurii, singura care a reușit victoria pe Trans-Sil
ASA este echipa cu cea mai bună apărare din Liga I, cu doar 21 de goluri primite, dar mureșenii au obținut pe teren propriu doar în ultimul meci în fața propriilor suporteri a patra victorie, 1-0 cu FC Botoșani, victoria care le-a adus și calificarea. Pe teren propriu au reușit nu mai puțin de 8 remize și au cedat o singură dată, în primul meci oficial din acest an, tocmai în fața formației gorjene. În deplasare au reușit să învingă de cinci ori și au încheiat de trei ori la egalitate. Mai îngrijorător este faptul că ASA deși a primit doar două goluri în patru meciuri în 2016, inclusiv cea cu CFR Cluj din semifinala Cupei României, au înscris o singură dată în cele patru partide. Meciul cu Pandurii ar trebui să constituie și o revanșă în fața singurei echipe care a reușit două victorii în fața lor, dar totodată o șansă ca echipa să-și mențină șansele de a lupta penru un loc mai bun, chiar pe podium. În momentul de față, șansele ca ASA să participe din nou într-o ediție a cupelor europene sunt mari, deoarece sunt formații care nu au deocamdată dreptul de participare, cu este Dinamo, altele chiar în pragul retragerii din ediția viitoare.
Pentru acest joc, de la ASA va lipsi căpitanul Gabriel Mureșan, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene, fundașul stânga Sasha Balic, indisponibil până la finalul sezonului, Javier Velayos, accidentat, iar Ousmane Ndoye este incert.

Programul primelor trei etape a fost deja stabilit. Fiecare din cele trei partide urmează a se disputa în zilele de sâmbăbă, duminică și luni, de la orele 20.30, iar meciurile ASA din aceste trei runde se vor juca în zilele de luni, în ordine, cu Pandurii, cu Dinamo (acasă, pe 14 martie) și la Giurgiu (21 martie).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE