BC Mureș, răpusă de „lunetiștii” liderului BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 96 Vizualizări

BC Mureș, răpusă de „lunetiștii” liderului

bc muresÎn etapa a III-a a primei faze din cadrul turneului play-off al Ligii Naționale de Baschet Masculin, a XXV-a a campionatului, BC Mureș Târgu-Mureș a cedat pe teren propriu cu 80-92 (22-19, 21-29, 18-24, 19-20) în fața liderului CSM Oradea. Mureșenii au ținut pasul până aproape de pauza mare, având deseori avantaj pe tabelă și chiar posibilitatea de a se distanța. După 12-18 în primul sfert, „tigrii” au încheiat acest act în forță, dar a rămas singurul sfert câștigat. Primiseră în schimb un semnal de alarmă la cele patru reușite de trei puncte ale oaspeților. Până la jumătatea sfertului doi, mureșenii s-au menținut la conducere și s-au desprins la jumătatea acestuia chiar la 6 puncte, 36-30, și au avut posesia. Semnalul nu a fost însă sesizat și bihorenii au continuat să trimită nestingherit în coș din afara semicercului, trecând în avantaj înainte de intrarea în penultimul minut dinaintea pauzei mari, la 40-41. BC Mureș a reușit să mai egaleze o singură dată, la 43, dar până la final orădenii au contrilat cu autoritate jocul. Până la pauză oaspeții au mai înscris 5 puncte fără să mai fie depășiți în apărare, cu deja 9 reușite de la distanță.

Apărare depășită, înfrângere iminentă
De la vestiare a ieșit o echipă gazdă decisă să întoarcă rezultatul, dar fără prea multe soluții, precipitarea fiind caracteristica de bază. Dacă s-au câștigat jocuri prin shoterii de la distanță, de această dată încercările acestora nu s-au dovedit cele mai inspirate și oaspeții s-au desprins rapid la peste 10 puncte. În sfertul al treilea, mureșenii au reușit doar să reducă până la 7 puncte handicapul, dar adversarii au gestionat foarte bine situația și și-au menținut în permanență avantajul, încheind sfertul trei cu alte 6 puncte adăugate (61-72). Unul dintre cei mai în formă jucători ai mureșenilor, Barro reușește câteva recuperări și puncte înscrise, iar „treița” lui Polyak dinaintea intrării în ultima jumătate a sfertului a redus din nou diferența la 7 puncte și a reaprins speranțele gazdelor. Apărarea a fost din nou ușor depășită și „lunetiștii” orădenilor și-au făcut datoria, refăcând avantajul la peste 10 puncte, diferență în jurul căreia s-a mers până la final. Evident, BC Mureș a suferit în acest joc nu doar în apărare, ci mai ales la eficacitate în atac, ratât inclusiv 7 din cele 24 de aruncări libere de care au beneficiat. Punctul forte al bihorenilor a fost însă aruncările de 3 puncte, capitol la care, din același număr de tentative, au reușit cu nu mai puțin de 8 coșuri în plus, raportul fiind de 7-15, din câte 25 de aruncări. Totalizând, fără cele 24 de puncte de la distanță și 7 libere ratate, față de doar două ale orădenilor (în total 29), s-ar putea spune că BC Mureș a avut realizări superioare la celelalte capitole, dar victoria orădenilor a fost una fără dubii, după un joc controlat cu autoritate. BC Mureș rămâne pe locul 4 al clasamentului, acum la 5 puncte față de lider.
Marcatori:
BC Mureș: Mohammed 18 (1×3), Barro 16, Jurevicus 13 (2), Gajovic 8 (2×3), Martinic 7 (1), Pustahvar 7, Polyak 7 (1), Lazar 4. A mai jucat Barabasi.
CSM: Barnette 20 (2), Franklin 15 (4), Gilbert Zeno 13 (1), Markovic 13 (3), Zupan 12 (2), Mandache 6 (2), B. Țibîrnă 5 (1), Pașca 4, Nuhanovic 4.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE