O nouă acțiune caritabilă, 2.847 de lei s-au strâns pentru copiii născuți prematur Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 253 Vizualizări

O nouă acțiune caritabilă, 2.847 de lei s-au strâns pentru copiii născuți prematur

copii

Organizația Salvați Copiii filiala Mureș a fost prezentă în perioada 5-6 martie, la Promenada Mall Târgu Mureș, alături de 20 de voluntari, într-o acțiune caritabilă în strângerea fondurilor necesare dotării unui bilirubinometru necesar nou-născuților din Secția de Neonatologie Prematuri a Spitalului Clinic Județean Mureș. Aceștia au reușit să le ofere copiilor prezenți în mall ateliere frumoase, iar părinții au primit mesajul campaniei, sprijinind astfel eforturile noastre. Bilirubinometrul permite măsurarea transcutanată a bilirubinei la nou-născut. Acest tip de măsurătoare este deosebit de utilă ca metodă de screening mai ales datorită neinvazivității. Utilizarea bilirubinometrului pentru estimarea valorilor bilirubinei va permite reducerea numărului de analize de sânge, care presupun nu doar înțepături și durere pentru nou-născut, ci și stres și îngrijorare pentru părinți, pentru evaluarea, monitorizarea și tratamentul icterului neonatal.

Potrivit informațiilor furnizate de Alina Schenk, coordonator program, cu sprijinul partenerului Promenada Mall Târgu Mureș și al oamenilor prezenți la eveniment, Organizația Salvați Copiii a reușit să strângă suma de  2.847, 35 lei. La această sumă se vor adăuga SMS-urile pe care, sperăm noi, oamenii care au primit cele 300 de pliante le vor trimite.

Pentru cei care nu au ajuns la eveniment donații se pot face prin SMS la 8844 cu codul „SALVEZ” (2 euro lunar), prin redirecționarea celor 2% din impozitul pe venitul anual sau  prin  donații la link-ul: http://www.salvaticopiii.ro/?id2=doneaza.

Câteodată, ca să salvezi o viaţă este nevoie doar de un gest. În România există, în continuare, zeci de secţii de nou-născuţi în care copiii născuţi înainte de termen se sting pentru că nu există suficiente incubatoare, în care eforturile medicilor sunt zădărnicite de lipsa unor minime dotări. Din nefericire, 1700 de copii mai mici de un an mor anual în România. Cei mai mulți dintre ei ar avea o șansă la viață dacă maternitățile și secțiile de nou-născuți ara avea dotările necesare.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 










 

 

 

Print


 





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!