Veste bună pentru proiectul „Transilvania Motor Ring” Administratie
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 365 Vizualizări

Veste bună pentru proiectul „Transilvania Motor Ring”

111
Sala de conferinţe a Hotelului „Parc” din Alba Iulia a găzduit joi, 3 martie, reuniunea de lucru a Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii Centru, eveniment organizat de Agenţia pentru Dezvoltare Centru (ADR), în cadrul căruia participanţi din cele şase judeţe ale Regiunii Centru au discutat despre absorbţia fondurilor nerambursabile şi calendarul de lansare a apelurilor de noi proiecte finanţabile din fonduri europene. La această întâlnire, Consiliul Judeţean Mureş a fost reprezentat de Ovidiu Dancu, vicepreşedinte al instituţiei, care a avut amabalitatea să ne acorde un scurt interviu pe această temă.

Reporter: Ne puteţi spune care este cea mai de impact noutate pentru judeţul Mureş cu care aţi revenit de la Alba Iulia?

Ovidiu Dancu: În urma participării la şedinţa ordinară a Consiliului de Dezvoltare Regională de la Alba Iulia, unde am reprezentat Consiliul Judeţean Mureş, dintre multele subiecte abordate pe ordinea de zi unul dintre ele reprezintă un interes major pentru judeţul Mureş şi aş face referire la proiectul pe care noi îl derulăm cu finanţare din fonduri europene, „Transilvania Motor Ring”, care după cum se ştie este în faza de finalizare, în urma aprobării Consiliului Judeţean, din surse proprii. Înainte de această şedinţă aveam informaţii legate de faptul că această investiţie ar trebui terminată până la sfârşitul lunii iulie 2016. Partea de noutate aflată la această întâlnire este legată de faptul că această investiţie va putea fi prelungită, cu termen de finalizare până în anul 2018, dar realizată din surse proprii. Pentru noi este un lucru extraordinar, chiar dacă această investiţie la nivelul ADR-ului va fi declarată nefuncţională astăzi, există posibilitatea ca ea să fie finalizată şi declarată funcţională până la finele anului 2018.

Rep.: Ce alte subiecte interesante au mai fost discutate?

O.D.: În vederea ajutorării cu informaţii a IMM-urilor se propune înfiinţarea la nivel regional a unor entităţi de tip ghişeu unic, de unde potenţialii beneficiari să îşi culeagă informaţiile mult mai rapid. Aceasta ar presupune ca în fiecare judeţ din Regiunea Centru să fie implementat un astfel de ghişeu unic.

112

Rep.: Dar la nivel de proiecte, cu ce noutăţi aţi revenit la Târgu-Mureş?

O.D.: O altă temă interesantă din punctul nostru de vedere abordată la această întâlnire a fost informarea legată de potenţialul de dezvoltare social-economică durabilă a Văii râului Mureş. A fost realizat un studiu legat de această dezvoltare, iar în urma studiului s-a considerat că cea mai bună entitate de implementare a acestui proiect ar fi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Centru Transilvania, care are sediul în Târgu-Mureş. Sigur, beneficiind şi de alte argumente, faptul că şi conducerea Administraţiei Bazinale Mureş este la Târgu-Mureş şi sediul Asociaţiei ADI Centrul Transilvaniei este tot la Târgu-Mureş. S-a propus ca proiectul să fie coordonat de această asociaţie de dezvoltare intercomunitară, Centru Transilvania. Ea presupune dezvoltarea acestei asociaţii prin înfiinţarea a trei substructuri pe turism, dezvoltare economică, care să implementeze acest proiect.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE