Share

Home / Business / Floare Govier și echipa G&M

Floare Govier și echipa G&M

111Compania G&M International Instalații din Târgu-Mureș oferă de aproape 25 de ani soluții tehnice HVAC adaptate necesităților clienților, înglobând servicii de mentenanță de instalații HVAC, dar și servicii profesionale de curățenie și spălătorie. Compania are peste 100 de angajați, dintre care 82 sunt femei. Managerul general G&M, Floare Govier, ne vorbește într-un interviu despre cum a reușit compania să rămână în topul preferințelor în județul Mureș și ne mărturisește care sunt secretele unei afaceri de succes, dar și care este relația cu angajații.

Reporter: Compania G&M împlinește în curând un sfert de veac de activitate în domeniul instalațiilor HVAC – încălzire, ventilație, aer condiționat – și servicii complementare. Din câți angajați este formată compania?

Floare Govier, manager general G&M: Sunt mândră că fac parte din familia G&M, o familie predominant feminină, cu 100 de membri competitivi și dinamici care pun pasiune în ceea ce fac. În departamentul de instalații și management al firmei suntem 9 femei si 12 bărbați – aici predomină bărbații. Serviciile profesionale de curățenie și spălătorie răstoarnă însă situația – aici lucrează 67 de femei și 12 bărbați.

Cred că a lucra la G&M înseamnă mai mult decât a vinde centrale termice, spre exemplu. Înseamnă a propune produse și servicii noi și a aduce experiențe unice în viețile oamenilor care aleg să-și încălzească, răcorească sau să-și întrețină locuința cu soluțiile oferite de noi.

Echipa G&M, cu o vastă experiență în domeniu, este întotdeauna pregătită să ofere soluții tehnice HVAC, adaptate nevoilor clienților, pe care îi sprijină în toate fazele proiectelor lor – proiectare, vânzare, instalare, verificare și punere în funcțiune, mentenanță. G&M joacă rolul de furnizor de Facility Management, care înglobează pe lângă serviciile de mentenanță de instalații HVAC, serviciile profesionale de curățenie și spălătorie. Cu acestă ofertă de servicii, compania G&M își dorește să rămână în topul preferințelor clienților din județul Mureș.

112

Rep.: Care sunt secretele unei afaceri de succes?

F.G.: Fiecare lucru extraordinar are un secret. Secretul poate fi pasiune, dedicare, credință, bucurie sau perseverență. Sau poate respectul pentru sine și pentru cei din jur. Sau toate acestea împreună. G&M are un portofoliu diversificat de produse și servicii și oferă clienților produse de calitate, mărci extraordinare și soluții unice. Suntem în topul firmelor de HVAC din Târgu-Mureș, însă știm că ceea ce face diferența între noi și alte companii sunt Oamenii noștri.

Rep.: Care este relația pe care o aveți cu angajații?

F.G.: Unii dintre ei îmi spun că sunt prea rea, alții îmi spun că sunt prea bună, dar cu toate acestea eu cred că formăm o echipa în adevăratul sens al cuvântului. Eu aș spune mai degrabă, despre mine, ca sunt categorică în relația cu angajații mei, dar și prietenă cu Oamenii mei. Îmi place ceea ce fac alături de echipa mea, pe care o respect și o consider a doua familie a mea, în care mă regăsesc și mă simt bine.

Rep.: Știm că le oferiți studenților oportunitatea de a urma stagii de practică în cadrul societății. Cât de mult își doresc acești tineri să învețe și ulterior să fie angajați?

F.G.: De-a lungul anilor am trăit experiența practicii cu elevii. În acest an școlar, mi-am dorit mai mult decât oricând să avem studenți în practică, fiind conștientă de necesitatea acestui lucru. Vorbind cu profesorii de la Universitatea „Petru Maior”, am invitat și primit în vizită grupe de studenți din anii III și IV ai facultătii de inginerie. Le-am prezentat ceea ce facem, le-am făcut cunoștință cu colegii mei și le-am propus să vină la noi în practică. Am fost plăcut surprinsă că cinci dintre ei – din anul III – au răspuns afirmativ și au început deja stagiul de practică. Au parcurs partea teoretică, iar acum cand au încheiat sesiunea de iarnă vor începe practica efectiva – deplasările în teren alături de tehnicienii noștri. Le vom propune cu siguranță ca după acest an de practică să devină angajații G&M, cu program redus, ca să-și poată termina studiile. Le propunem un internship în care, cu răbdare și perseverență, vom forma inginerii tehnicieni de mâine, pe care ii vrem în echipa noastră.

Rep.: Ce mesaj doriți să le transmiteți doamnelor cu prilejul zilei de 8 Martie?

F.G.: Femeilor din G&M le doresc o primăvară frumoasă și le mulțumesc că-mi sunt alături în activitatea de zi cu zi. Ziua de 8 Martie sa fie prilej de bucurie pentru noi toate și să ne umplem gândurile și sufletul de bucuria primăverii.

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

AAGES, pregătită de majorarea capitalului social

La doi ani de la listarea la Bursa de Valori Bucureşti, acţionarii majoritari ai producătorului …

Share
Share