Home / Business / Mihaela Negrea și brandul Casa Mureșană

Mihaela Negrea și brandul Casa Mureșană

Distribuie

111Un business început acum 16 ani de doi tineri energici și ambițioși a devenit un nume de referință în județ și nu numai. Brandul Casa Mureșană și-a găsit un loc special în preferințele mureșenilor, pentru că proiectele începute de Mihaela Negrea, alături de soțul ei, Constantin au avut, întodeauna, succes. Cât de greu a fost, dar și cât de frumoase sunt reușitele Mihaelei Negrea, am aflat din dialogul pe care l-am purtat cu tânăra femeie de afaceri.

Reporter: Vorbind de brandul Casa Mureșană, v-aș ruga să ne spuneți câte ceva despre începuturile acestui drum?

Mihaela Negrea: Povestea a început acum 16 ani, cu un mic local în cartierul Unirii. Evident, nu puteam avea multă experiență în domeniu, deoarece eram foarte tineri. Alături de soțul meu, Constantin, am pornit în acea aventură, fără să avem prea clar în minte ce anume vom face. Aveam în schimb mult entuziasm și dorința de a reuși. Am început de la zero, într-o locație pe care am amenajat-o singuri, iar lucrurile au mers bine. Am deschis și o terasă frumoasă, astfel că oamenii au venit în număr tot mai mare în localul nostru. Pasul următor a fost deschiderea unei noi locații, tot în cartierul Unirii, unde, dintr-o clădire aflată aproape în ruină, am ridicat un local cochet. Am muncit din greu, pentru că am ridicat totul, așa cum spuneam, aproape de la zero.

112

În 2003 am dezvoltat activitatea firmei prin amenajarea unui mic complex, în cartierul Mureșeni, pe strada Gheorghe Doja. Aici se desfășurau mai multe activități, majoritatea în zona comerțului agro-alimentar, pentru ca ulterior să mergem și pe servicii. Încet, încet am preluat noi activitățile, iar după apoape un an am deschis și un bar cu terasă, unde oamenii au apreciat serviciile și au venit în număr tot mai mare. Succesul ne-a ajutat să dezvoltăm și mai mult activitatea, prin deschiderea unei bucătării pentru cafe-bar. Începutul a fost destul de dificil, pentru că nu aveam experiență în domeniul gastronomiei, dar asta nu ne-a descurajat. Am învațat destul de repede și din teorie, dar și din chestiuni practice. Cursurile făcute în domeniul gastronomiei mi-au fost   de mare ajutor, deoarece am putut înțelege mai bine acest domeniu vast și delicat. Mai mult, am avut posibilitatea să evaluez mai bine valoarea oamenilor care au condus bucătăria. Așa a apărut Casa Mureșană. Numărul clienților a crescut în permanență, iar Pizza Casa Mureșană a devenit extrem de apreciată în tot orașul.

Rep.: De ce Casa Mureșană?

M.N.: Ne-am spus că aflându-ne în județul Mureș, orașul Târgu-Mureș și cartierul Mureșeni putem numi locația Casa Mureșană. I-am spus „mureșană”, nu „mureșeană”, pentru a fi mai aproape de oameni, de tradiție, de atmosfera transilvăneană. Revenind la firul poveștii, după mai puțin de un an am mai deschis o unitate în Cartierul Tudor, zona Complexului Super, într-o locație unde se reparau televizoare. Deși puțină lume a crezut că vom avea succes, am reușit să facem și din acest local un mediu plăcut, atractiv, apreciat de târgumureșeni. A urmat deschiderea unui local în cartierul Dâmbu Pietros, cu aceleași principii: produse și servicii de calitate, mereu perfectibile și prețuri accesibile omului obișnuit. Ulterior, am mai deschis o locație, în cartierul Tudor, Complexul ABC.

Pasul Romarta One

Pasul următor a fost unul extrem de important. Cineva ne-a recomandat spațiul în care a funcționat Romarta Tineretului, la Km 0, în centrul orașului. Era o provocare importantă, pe care am decis să o acceptăm. Ne-am asumat faptul că nu va fi deloc ușor, dar pot spune că eram deja obișnuiți cu misiuni dificile, iar atunci când reușești în proiecte grele, satisfacția e pe măsura efortului. Am dezvoltat aici mai multe activități de alimentație publică, entertainment și comerț. Am pus un accent deosebit pe partea de restaurant, unde i-am avut ca și consilieri pe Chef Ștefan și Chef Cristian, responsabili ai Centrului de pregătire în gastronomie. Aportul lor ne-a ajutat foarte mult. Am dezvoltat aici, la Romarta One, și un spațiu de joacă, pentru a rezolva liniștea părinților care vor să stea relaxați în restaurant sau care doresc să le organizeze celor mici o petrece frumoasă.

Ar mai fi de amintit că avem în cadrul complexului și Clubul The One, unde oricine își poate petrece seara sau noaptea într-un mod plăcut sau Atelierul de cafea, care te transpune, prin amenajare, într-o atmosferă din perioada interbelică și se bucură de apreciere din partea lumii bune din oraș.

113

Urmează Romarta Luxury Events

Rep.: Ce investiții majore aveți în plan?

M.N.: Aprecierea și recunoașterea de care se bucură restaurantul și evenimentele organizate aici ne-au dat curaj și am decis să mai facem un pas în această direcție. Astfel, vom dezvolta în curând cel mai frumos centru de evenimente din centrul orașului, cu o capacitate de 400 de locuri. Aici vom putea găzdui evenimente frumoase, indiferent de anvergura acestora. Vorbim de o suprafață de 800 metri pătraţi, amenajată la cele mai ridicate standarde de calitate și design, cu o arhitectură barocă, de lux. Musafirii vor avea și o priveliște frumoasă spre zona veche a centrului. Noul proiect se va numi Romarta Luxury Events și suntem siguri că va fi primit bine de târgumureșeni.

Rep.: Ce înseamnă familia, stabilitatea, într-o activitate ca a dumneavoastră?

M.N.: Am venit în Târgu-Mureș la vârtsa de 14 ani, fiind născută în Bacău. După ceva vreme, la 20 de ani, am intrat în lumea afacerilor, fără experință, dar cu entuziasm și cu multă ambiție. Am decis să rămân aici și consider că a fost o hotărâre bună. Legat de efort, de ambiții și dorințe, pot spune că de dimineața devreme până noaptea târziu am muncit cu gândul că trebuie să reușim. Privind în urmă și la ceea ce suntem acum, consider că a meritat efortul acesta. Am avut și șansă, dar, cum se spune, trebuie să fii atent să nu treacă norocul pe lângă tine. Ne-am găsit timp să clădim, dacă pot spune așa, în paralel cu o afacere importantă, și o familie frumoasă. Avem doi copii, de educarea cărora ne ocupăm cât putem de bine, în timpul care ne rămâne. Și facem în așa fel încât să ne rămână timp și pentru familie. E important să le asiguri copiilor un suport financiar solid și un viitor bun, dar educația este la rândul ei extrem de importantă. I-am îndrumat și spre practicarea unui sport, pentru a fi sănătoși și pentru a învăța de mici că succesul, rezultatul bun, cere efort și sacrificii.

Rep.: Ce calități îi sunt necesare unei femei pentru a face față în domeniul în care activați?

M.N.: E nevoie de muncă multă, ambiție, perseverență, dar toate acestea nu te ajută prea mult dacă nu cunoști acest domeniu. Ai nevoie de studii, de o perfecționare continuă. Am învățat în permanență și mai am multe de învățat. Peste tot unde am umblat, în țară sau în străinătate, am fost atenți la activitățile din domeniul afacerii noastre. Am înțeles că permanent avem de acumulat noi cunoștințe. Iar aici aș menționa că eu și Constantin, soțul meu, facem o echipă bună. Ne sfătuim mereu când e vorba de decizii importante și ne sprijinim reciproc. Soțul este cel care, de obicei, vine cu idei noi, pe care împreună le dezvoltăm. Tot ceea ce am făcut este o reușită de echipă, iar când spun echipă mă refer și la oamenii cu care lucrăm. Nu am fi reușit să ajungem aici fără aportul multor oameni de valoare.

Rep.: Ce le transmiteți colegelor din firma dumneavoastră, dar și doamnelor din Târgu-Mureș, cu ocazia zilei de 8 Martie?

M.N.: Le doresc să aibă multă sănătate, în primul rând. Să aibă parte de o primăvară frumoasă, de împlinirea viselor și să fie convinse că vom face tot ce ne stă în putință pentru a fi mereu gazde primitoare la Casa Mureșană. Iar acest gând îl trimitem și către domnii care ne cunosc sau care urmează să ne treacă pragul.

A consemnat Florin Marcel SANDOR

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Un nou proiect marca Multinvest: Centru de inginerie inovativă la Târgu Mureș!

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.