Ramona Rusu, CRFPA Mureș: „Femeile sunt tolerante, conștiincioase, consecvente” Social
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 1636 Vizualizări

Ramona Rusu, CRFPA Mureș: „Femeile sunt tolerante, conștiincioase, consecvente”

702003_802021153263604_9083161576573553702_oCentrul Regional de Formare Profesională a Adulților (CRFPA) Mureș este o instituție publică, aflată sub autoritatea Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, având ca obiect principal de activitate formarea profesională a adulților prin programe de inițiere, calificare, recalificare, perfecționare și specializare. Directorul CRFPA Mureș, Ramona Rusu, ne vorbește într-un interviu despre activitatea centrului, ne mărturisește care sunt cele mai căutate cursuri, dar și cum sunt femeile aflate într-o funcție de conducere în raport cu bărbații, având în vedere că ea ocupă funcția de director al centrului din anul 2013.

Reporter: De când funcționează Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților Mureș și ce fel de cursuri se organizează aici?
Ramona Rusu, director CRFPA Mureș: Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților (CRFPA) Mureș funcționează din anul 2007, având ca obiect principal de activitate formarea profesională a adulților, acest lucru însemnând șomeri indemnizați și neindemnizați, dar și persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Strategia Ministerului Muncii este ca rata șomajului să scadă în fiecare an la nivel național, însă la noi crește numărul de cursanți care doresc să se specializeze într-un anumit domeniu. Cele mai căutate cursuri sunt cele în domeniul înfrumusețării, cursurile de bucătar și de ospătar, cursurile de inspector resurse umane, dar și cursurile de formator. În urma analizelor și a sondajelor făcute, încercăm să ne autorizăm în funcție de nevoile de pe piața muncii. Piața muncii este foarte fluctuantă și trebuie să facem față în fiecare an schimbărilor. Eu spun că acoperim nevoia de formare profesională în zonă.

Rep.: Cât sunt de căutate cursurile de formator?
R.R.: Din punctul meu de vedere, aceste cursuri reprezintă o oportunitate pentru absolvenții de studii superioare, fiindcă ei au multe de arătat. Absolvenții ar putea lucra într-un mediu academic la un nivel înalt, ar lucra cu oameni. Consider că este un curs care le-ar promite mult tinerilor noștri. Un astfel de curs durează 120 de ore și se desfășoară pe o perioadă de aproximativ o lună și jumătate.

Rep.: Câți angajați are CRFPA Mureș și care este relația pe care o aveți cu aceștia?
R.R.: Suntem șase angajați ai centrului, dintre care cinci sunt femei și un singur bărbat. Pe formare profesională sunt două persoane. Din păcate, ca centru regional suntem puțini, dar am speranța că în viitorul foarte apropiat vom putea face angajări. Ar mai fi nevoie de doi – trei angajați: un consilier juridic, un specialist IT și un expert achiziții publice. Când am venit la centru, în septembrie 2013, mi-am dorit să implementez ideile mele de leadership. Am o relație foarte bună cu colegii, facem în mod regulat ședințe de brainstorming. Ei îmi spun problemele lor, eu le spun ce probleme am și chiar cred că a funcționat metoda mea. În momentul în care un angajat vine la serviciu cu teamă și cu presiune, cu siguranță nu va munci cu plăcere și nu va avea performanțe. Vreau să cred că suntem într-adevăr o echipă. Nu poți face treaba de unul singur. Ai nevoie de o echipă și eu chiar cred că facem treabă frumoasă împreună.

Rep.: Cum sunt femeile aflate într-o funcție de conducere în raport cu bărbații?
R.R.: Femeile sunt mult mai tolerante decât bărbații și consider că aceasta este o calitate importantă care le deosebește de bărbați. Totodată, femeile sunt mai conștiincioase și mai consecvente în ceea ce fac.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE