20 de copii, beneficiari ai burselor sociale oferite de Fundația Buckner Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 404 Vizualizări

20 de copii, beneficiari ai burselor sociale oferite de Fundația Buckner

DSC_8354

În ziua de 8 martie, 20 de copii cu posibilitate de a face performanță au semnat contracte pentru burse sociale acordate de Fundația Buckner. Fundația Buckner în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Mureș au demarat marți, 8 martie, proiectul „Bursa Buckner Motivație și Performanță”, eveniment găzduit de sediul DGASPC Mureș.

Bursele sociale, de 100 de lei pe lună, vin în sprijinul tinerilor care au obținut rezultate de valoare în manifestări interne sau internaționale cu caracter artistic, sportiv, tehnico-științific sau care prezintă o competență personală a cărei valoare este recunoscută. Un număr de 27 de copii au câștigat proiectul, din care 20 beneficiază de măsură de protecție socială. Prezentă le eveniment, Elida Deak, director adjunct DGASPC Mureș, a ținut să precizeze că aceste burse sunt pentru copiii care vor să facă un  progres în dezvoltarea lor profesională, fie că e vorba de instituțiile școlare, fie de continuarea activităților extrașcolare pe care le urmează.„Vrem să-i susținem în continuare pe acești copii, să-și atingă obiectivele pe care și le-au stabilit. Bursele sunt acordate doar acelor copii care vor să facă ceva, în urma semnării contractelor, ei vor avea câteva condiții de îndeplinit, pentru a rămâne până la sfârșit în acest program”, a declarat Dragoș Moldovan, președintele Fundației Buckner, și Elida Deak, director adjunct al DGASPC Mureș. Pentru a nu fi exluși din program, tinerii trebuie să învețe bine și să nu scadă cu media școlară sub 7, să nu aibă un comportament neadecvat și nota la purtare scăzută, iar absențele nemotivate să nu fie mai multe de 5.

petre stoica

 

„Am 15 ani, învăț la Colegiul Agricol „Traian Săvulescu”, sunt instituționalizat la Centrul de plasament Zau de Câmpie și am nevoie de această bursă pentru meditații la limba română și matematică”, ne spune Petre Stoica.

iuliana adam

„Mă numesc Iuliana Adam, Centru Plasament Copii din orașul Ungheni, asistent maternal Simona Laura Blaj, și am nevoie de acest ajutor financiar pentru a urma școala de șoferi sau un curs de gastronomie”.

geta burcea

„Mă numesc Geta Burcea, sunt elevă la Școala Generală „Emil Drăgan” din Ungheni și am nevoie de această bursă pentru meditații la limba română și matematică, dat fiind faptul că sunt elevă în clasa a VIII-a.”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE