Femeile, apreciate la Hirschmann România Business
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 1820 Vizualizări

Femeile, apreciate la Hirschmann România

1-rozalia-surdu-szabo_edited


Compania Hirschmann România este unul dintre cei mai importanți agenți economici ai județului Mureș. Dintre cei 2.100 de angajați, mai bine de jumătate sunt de sex feminin. Astfel, aici își desfășoară activitatea o mulțime de femei, care sunt apreciate pentru felul în care lucrează, pentru că sunt atente, meticuloase și harnice. Totodată, în cadrul companiei sunt reprezentante ale sexului frumos care coordonează departamente, dar și departamente mai mici formate numai din femei. Am stat de vorbă și noi cu coordonatoarele Departamentului de Logistică, de Resurse Umane și al Biroului Financiar – Contabil, de la care am aflat o mulține de lucruri interesante despre activitatea de zi cu zi, despre provocări, munca în echipă și oameni, pe care vă invităm să le aflați în cele ce urmează.

Edith Rozalia Surdu-Szabo are 30 de ani și lucrează în cadrul companiei Hirschmann România din anul 2009. Ne-a mărturisit că și-a început activitatea ca team assistant în Departamentul Tehnic, iar din anul 2014 este coordonatorul Departamentului Order Fulfillment. Fire energică și optimistă, Edith Rozalia și-a dorit să lucreze în cadrul Poliției. N-a fost să fie așa, însă viața i-a pregătit altceva și i-a îndreptat pașii spre o multinațională care i-a oferit oportunitatea de a se dezvolta permanent din punct de vedere profesional și personal.
„Am intrat în această companie în anul 2009 și din anul 2014 sunt coordonator al Departamentului Order Fulfillment. Totul a început cu un anunț într-un ziar. Eu am terminat Dreptul și mi-am dorit să lucrez în cadrul Poliției. În anul 2008 a venit criza financiară, exact atunci am terminat și facultatea, și nu a fost posibil să intru unde mi-am dorit. Având în vedere că timp de 12 ani am învățat limba germană și limba engleză, am zis să mă folosesc de acest atu. La sfârșitul anului 2008, mi-am depus CV-ul la compania Hirschmann, am fost chemată la interviu, iar peste patru zile am primit răspunsul pozitiv, așa că anul nou l-am început în această companie, ca team assistant în Departamentul Tehnic”, a povestit Edith Rozalia Surdu-Szabo.
Edith Rozalia Surdu-Szabo ne-a povestit cu ce se ocupă departamentul pe care îl coordonează. „În momentul de față, fac parte din Departamentul de Logistică, care se ocupă de achiziția materiilor prime, de fluxul materialelor din punct de vedere al sistemului și informațional. Ne ocupăm și de planificarea producției în sistem, după care ne ocupăm și de partea de livrare a mărfii către clienți. În cadrul Logisticii, avem trei departamente. Primul este Magazia de Materii Prime, unde intră absolut toate materiile prime cu care va lucra ulterior producția. Al doilea departament este Departamentul de Livrare a Produselor Finite către Clienți și în mijloc se află Departamentul Order Fulfillment, al cărui coordonator sunt eu”, a explicat aceasta.

„Trebuie să fii pasionat, devotat, să îți placă provocările”
Ea este de părere că principalele calități pe care trebuie să le aibă o persoană pentru această funcție sunt pasiunea, devotamentul și neapărat să-i placă provocările. „Ca să lucrezi pe un astfel de post trebuie să fii pasionat, devotat, să îți placă provocările. Fiecare zi este înseamnă o nouă provocare. Acest tip de job nu este deloc monoton, deci în fiecare zi este o altă situație. Eu am lucrat inițial un an de zile în cadrul Departamentului Tehnic dar mi-am dat seama că pentru mine e prea puțin ceea ce făceam acolo, pe postul pe care eram. Eram tot mai atrasă de partea de logistică”, a explicat Edith Rozalia Surdu-Szabo.

„Trebuie să fii model pentru ceilalți colegi”
Deși începuturile în Departamentul de Logistică n-au fost ușoare, Edith Rozalia Surdu-Szabo mărturisește că îi place ceea ce face, este optimistă și consideră că zilnic trebuie să-și motiveze echipa și să fie un model pentru ceilalți colegi. „La început, a fost greu deoarece totul era diferit, trebuia să coordonez o întreagă echipă, ceea ce nu făceam înainte, trebuia să motivez echipa și asta fac în continuare, trebuia să fiu mereu optimistă, pentru că trebuie să fii model pentru ceilalți colegi”, a arătat Edith Rozalia Surdu-Szabo.

2 luciana saraLuciana Sara este de aproximativ doi ani coordonatorul Departamentului de Resurse Umane. A intrat în compania Hirschmann pe postul de responsabil tehnic și dezvoltare, apoi a fost teamleader pe zona de dezvoltare, iar în prezent coordonează un departament format din 18 persoane. „În momentul de față, sunt coordonatoarea Departamentului de Resurse Umane. Sunt în companie din luna mai a anului 2014, așadar de aproape doi ani. Am intrat pe o poziție de responsabil tehnic și dezvoltare, iar după șase luni am fost promovată ca și teamleader pe zona de dezvoltare, am avut în subordine patru persoane. După alte șase luni am devenit coordonatoarea departamentului. Am o echipă minunată de 18 persoane și pe acest traseu profesional am simțit toate provocările”, a precizat Luciana Sara.

Responsabilitățile în cadrul departamentului
Pe lângă coordonarea echipei, Luciana este responsabilă și de cinci procese centrale de departament. „În momentul de față, pe lângă coordonarea echipei, sunt responsabilă și de cinci procese centrale de departament: zona de recrutare, zona de fidelizare, training și dezvoltare, salarizare și zona de servicii. Avem responsabili pe fiecare zonă și în momentul în care ai în subordine un întreg departament, pe lângă focusul pe care trebuie să-l ai pe oamenii din echipă, trebuie să-l ai și pe procese”, a explicat Luciana Sara.

Pasiunea pentru oameni, elementul central
Luciana Sara este de părere că pentru a ocupa o astfel de funcție trebuie, în primul rând, să îți placă să lucrezi cu oamenii. Apoi, să ai bune abilități de comunicare, să fii emaptic și mereu cu o atitudine pozitivă. „Din punctul meu de vedere, elementul central ar trebui să fie pasiunea pentru oameni, să-ți placă să lucrezi cu oamenii, să vezi ce-i mai bun din oameni și în același timp să fii acolo când au nevoie și când vrei să-i ajuți să se dezvolte. Este vorba și despre elementul comunicării, pentru că e importantă zona de empatie, charismă, dar și atitudinea pozitivă. În toată ecuația, important e să fii tu însuți și să-ți poți aduce aportul personal”, a transmis Luciana Sara.

3 alina gamalie„Strictețea, ordinea și disciplina sunt bine puse la punct”
Din anul 2008, Alina Gămălie ocupă funcția de contabil șef în cadrul companiei Hirschmann, fiind astfel coordonatorul Biroului Financiar – Contabil. Alina ne-a mărturisit că persoanele din exterior spun că în această multinațională strictețea, ordinea și disciplina sunt bine puse la punct. Aceste caracteristici sunt firești, având în vedere obiectul de activitate al companiei.
„Sunt contabil șef în cadrul societății, sunt angajată din luna mai a anului 2008, cu o mică pauză pentru creșterea copilului. Coordonez Biroul Financiar – Contabil. Ocup acest post de la început dar acest lucru nu înseamnă că nu am evoluat personal și profesional. Acești ani au însemnat lucruri noi pe care le-am învățat de la un an la altul, cu multe cursuri pentru dezvoltarea mea personală și profesională și sper să continui în același fel. Provocările sunt date de profilul activității. Fiind o multinațională, cu obiect de activitate în automotive, strictețea, ordinea și disciplina sunt bine puse la punct.
Departamentul nostru este un pic atipic, în sensul că nu prea simțim ceea ce se întâmplă în restul fabricii, pentru că la noi este răspunderea în conturi, în sume și cifre a întregii activități”, a mărturisit Alina Gămălie.

O companie cu 2.100 de angajați
În prezent, în cadrul companiei Hirschmann România își desfășoară activitatea 2.100 de angajați, care provin atât din mediul rural, cât și din mediul urban, din orașele Târgu-Mureș, Reghin, Târnăveni și Luduș. „În România, compania Hirschmann are în momentul de față 2.100 de angajați, din care peste 60% sunt femei, fiind o companie cu multă muncă manufacturieră iar femeile sunt mai atente. Majoritatea angajaților vin de pe o rază de 60 de kilometri, din mediul rural în principal, dar avem și din mediul urban, din orașele Târgu-Mureș, Reghin, Târnăveni și Luduș. Pe toate palierele, începând de la nivel operator și până la nivel de management, lucrează femei. Sunt femei care coordonează și departamente, sunt departamente întregi mai mici numai cu femei. La Resurse Umane, chiar am optat pentru o persoană de sex feminim, tocmai pentru a reda partea de uman în resursă”, a precizat Roman Virgil Traian, Managing Director TM Operational în cadrul Hirschmann Automotive.
„Angajatelor companiei Hirschmann dorim să le mulțumim pentru activitatea pe care o desfășoară în cadrul companiei, pentru că prin atitudinea lor de zi cu zi au contribuit la dezvoltarea companiei, astfel că în prezent aceasta a devenit cea mai mare fabrică a grupului. Le dorim mult spor în continuare!” (Roman Virgil Traian, Managing Director TM Operational în cadrul Hirschmann Automotive și Ilea Paul Sebastian, Managing Director/Finance Manager în cadrul Hirschmann Automotive)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE