Home / FC Municipal / George Ciorceri, noul antrenor al ASA, revenire după 16 ani

George Ciorceri, noul antrenor al ASA, revenire după 16 ani

Distribuie

asaDe miercuri, vicecampioana României la fotbal ASA Târgu-Mureș are un nou antrenor. Acesta este George Ciorceri, fost jucător al vechii ASA din anii 80, ulterior antrenorul echipei în perioada 1995-2000, când aceasta evolua deja în liga secundă. Tehnicianul de 60 de ani a semnat până în vară, cu posibilitatea de prelungire. El a fost preferat de conducerea administrativă a clubului pentru a revigora echipa aflată într-un impas după „criza” creată la nivelul băncii tehnice și eșecul rușinos din partida de luni seară cu Pandurii Târgu-Jiu, dar totodată calificată printre primele șase ale ediției și urmează să dispute în luna viitoare returul semifinalei Cupei României cu CFR Cluj, după 0-0 în tur. Echipa clujeană a fost ultima, dar și singura echipă de Liga I antrenată de Gică Ciorceri, cel care venea la Târgu-Mureș ca jucător din județul Harghita, dar născut în localitatea Dumitra din județul Bistrița-Năsăud. Ciorceri se întoarce așadar după 16 ani la echipa cu care a cunoscut cele mai mari satisfacții ca jucător.

Tatár Béla: „Avem nevoie de normalitate și echilibru”
Prezentarea noului antrenor a fost făcută în prezența întregului Consiliu de Administrație a clubului mureșean, împreună cu doi componenți din generații diferite ai echipei, căpitanul Gabi Mureșan și Feketics Norbert. „Am decis să-l numim ca antrenor pe George Ciorceri, fiind și un fost jucător al echipei noastre și avem mare încredere că el va reuși prin experiența sa să aducă în cadrul echipei starea de normalitate și echilibru de care avem acum nevoie, totodată să promoveze jucătorii tineri, localinici sau din zonă. Sperăm ca această schimbare să aducă acea interacțiune necesară, dintre experiența unora dintre jucători cu dorința de afirmare a tinerilor. Fotbalul românesc și implicit cel mureșean are nevoie de acest lucru, dar asta nu se poate realiza decât dacă li se oferă și acestora o șansă, adică „să aibă meciuri în picioare”, așa cum se spune în limbaj fotbalistic, a fost declarația președintelui Consiliului de Administrație, Tatár Béla.

g.ciorceriGeorge Ciorceri: „Ne vom canaliza energia pentru a juca fotbal, nu altceva”

Înaintea primului antrenament, George Ciorceri și-a prezentat în linii mari strategia pe care și-a propus-o și a răspuns, în măsura în care a putut, întrebărilor legate de viitorul echipei pe care a preluat-o.
„Mă întorc la ASA după 16 ani în postura de antrenor. Ceea ce mi-am propus în primul rând este să restartăm această echipă. După noutățile impuse de regulamentele Federației Române de Fotbal, care cere să avem în teren un jucător sub 21 de ani, ne vedem nevoiți să promovăm jucătorii tineri. Acest lucru se poate realiza cu ajutorul jucătorilor maturi ai echipei, cei care au reușit practic să aducă echipa acolo unde se află acum. Este memorabil ce a reușit echipa în campionatul trecut, acum se poate spune despre istoria clubului că a fost de două ori vicecampioană, dar de această dată a fost mai aproape ca niciodată de câștigarea titlului, moment ratat, spre regretul nostru. Meritul este al tuturor, dar de acum trebuie să privim în viitor, să încercăm să mai realizăm câteva puncte și chiar să urcăm în clasament. Problema este de a putea gestiona bine situația de moment, lucru care presupune și calități diplomatice. Probabil în alte condiții sau în altă perioadă nu aș fi acceptat postul în asemenea împrejurări, dar acum cred că acum am și eu înțelepciunea de a gestiona situația. Totul se poate realiza prin dialog și toleranță. Jucătorii care se află în lot au realizat performanțe deosebite, iar eu voi avea responsabilitaea de a-l pune pe fiecare pe postul pe care acesta se descucă cel mai bine și dă randamentul așteptat. Este o problemă complexă, dar fotbalul este un joc și treburile pot fi simplificate, adică fiecare jucător să joace acolo unde dă cel mai bun randament, altfel va juca altul pe acel post”, a spus noul antrenor al mureșenilor.
În legătură cu strategia și sistemul pe care acesta ar urma să-l folosească, evident, Ciorceri a avut rezerve. „Tactica pe care o vom folosi va fi aceea de a obține victorii, dacă putem și glumi. Legat de tactica și sistemul pe care îl voi folosi este prea devreme să mă pronunț. Trebuie mai întâi să cunosc mai bine jucătorii, să văd care pe ce post dă randamentul optim, dar și postul pe care își dorește acesta să joace. Fiecare jucător are personalitatea sa și de acest lucru trebuie să țin cont. Ca antrenor trebuie să mă adaptez profilului jucătorilor pe care îi am în lot, nu pot să impun un anumit sistem dacă nu am jucătorii potriviți pentru acel sistem. Cei mai buni jucători sunt cei care joacă. Ne vom stabili ca principale obiective obținerea de rezultate, iar dacă se poate, și spectacol”, a concluzionat Ciorceri.

Băieții au rămas datori și vor să se revanșeze
Căpitanul echipei, Gabriel Mureșan a lipsit din partida cu Pandurii, fiind suspendat pentru cumul de cartonașe galbene. Va reveni pentru partida cu Dinamo, dar nu mai puțin de patru dintre coechipieri, din toate comaprtimentele, vor lipsi pentru același motiv. „Sperăm să reușim să obținem împreună cu noul antrenor rezultate cât mai bune, să urcăm mai sus de locul șase și, bineînțeles, ne dorim câștigarea Cupei României. S-a văzut bine ceea ce am reușit să realizăm în ultimele partide. Jocul a început să meargă după meciul din campionat cu CFR Cluj, dar ce s-a întâmplat în ultimul nici nu mai vrem să ne aducem aminte. Publicul ne-a fost alături în aceste momente grele, iar băieților le este rușine de ceea ce s-a întâmplat. Publicul ține cont și de faptul că această echipă a adus primul trofeu din istoria orașului, chiar dacă acum am rămas datori. Discuțiile legate despre aportul lui Adrian Mutu nu-și au rostul. Cred că este un jucător care poate ajuta echipa, dar aveam nevoie și de un antrenor cu experiență, care să știe gestiona momentele tensionate. Avem multe absențe pentru meciul următor, dar lotul cuprinde 25 de jucători, iar pe teren intră 11, iar aceia vor căuta să suplinească absențele”, a spus căpitanul echipei.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Festivalul Minihand, la cea de-a doua ediție

Distribuie Duminică, 24 martie, conducerea Asociației Județene de Handbal (AJH) Mureș a organizat Festivalul Minihand, …

9 comentarii

  1. cum a venit asa si pleaca imi pare rau de el un om deosebit,caracter excelent dar din pacate cu jeguri ca bela,maior flocea sa cum il cheama pe indian nu va avea sansa ,pentru ca spagari o sa-si bata joc de el si-l arunca afara ca pe o masea stricata si fara sa-i dea vreun ban

  2. Prin 1995-1997 la fosta ASA-antrenor era Ciorceri.Echipa era in B,DAR CRED CA AVEA o valoare mai mare decat cea de azi din play-of.D-le CIORCERI-daca nu esti exigent de forta-ai pirtdut meciul inainte de a incepe.Baga-l pe CSONGOR in primul 11,lasa-l pe Stancoiu sa se mai odihneasca.Nimenea nu se v-a supara.10 meciuri avem pentru testarea tineilor actuali.Cine nu confirma-la plimbare.HAGI POATE JUCA CU NISTE TINERI,SI NOI inca speram in bosorogi.S-a lasam macar 10-15 etape sa evalueze jucatorii prin meciuri.Tactica cu Grigoras a fost gresita de la inceput.Eu de eram in staful echipei il aduceam pe POPA- de pe la ARAD,SAU PE teja de la CLUJ-CE ADUCEA DUPA EL 2-3 JUCATORI TINEREI-BUNI LA FUGA.

  3. Cand o sa stim si noi orasenii -Bilantul,salarul lui MUTU.Cine ne-a nefericit cu bagabontul asta pe aicea.??Trebuia ca dupa meciul cu PANDURII-sa fi venit antidopingul.Toti au fost DROGATI.Mutu si-a scos paraii,o fi vandut cateva ratii,mai ales ca jucatorii au luat paraii veniti de la TELEVIZIUNI.Mutu la CELSEA avea cam 2 milioane pe sezon-10 luni,si acolo a tras pe nas sigur si cu alti jucatori.La CUPOLA unde este cazat,cred ca si mustele,tantarii sunt drogate.Sa nu se inteleaga gresit-tribunele striga HOTII .HOTII impotrica conducerii si administratiei de kakat.

  4. Daca la meciul cu DINAMO -BRANDAN SI MUTU MAI SUNT PE AICEA-EU SAR GARDUL SI M-A VOI DUCE SA-I IAU LA PUMNI SI SUTURI.3000 dau amenda-dar nu mai vreau sa vad expiratii astia pe aicea.

  5. De urgenta lui MUTU si Lui BRANDAN sa li se desfaca contractul cu ASA,DATILE BANII-SI cu scusele de rigoare pa si PU.lUI RAMIRO Costa cautatii un psiholog sportiv-in doua meciuri daca nu confirma-LA REVEDERE.Jazvici e valoros,dar trebuie jucat,trebuie pasat-Cu Gorobsov am observat ca se paseaza.Muresan-din 10 pase ,8 le da la adversar si ne surprind in infioritate numerica,si apoi fautam si ..gaben..In 2-3 etape daca nu da randament-afara cu el.Nu v-a jucati cu nervul spectatorului.Singurul este STANCIOIU-DAR ASTA NU INSEAMNA CA CEILALTI JUCATORI SUNT SLUGILE LUI.De aicea incepe BUBA.Stancioiul daca vrea sa mai ramana-sa nu se dea mare scula,sef.Daca nu renunta la ce v-a spun eu-afara cu el.Trebuie dat mai mult credit lui N DOYE,asta pune suflet -dar sa si mai poata.Aicibascalia lui MUTU ,nici a lui BRANDAN.??

  6. Deasemenea vreau sa-I instiintez pe MURESENII MICROBISTI- de faptul ca daca MAIOR NU MAI ESTE -ECHIPA SE V-A DESFIINTA.
    !!Dimpotriva-echipa v-a functiona si mai profesionist.Maior vine cu banii de acasa-sa se comporte ca si BEKALI???Pana acuma au plecat ANTRENORII,DE azi OR sa plece JUCATORII,cei mai infatuati si care i-si bat joc de noi fraierii din TRIBUNE.Pana la inceperea noului campionat- mai avem 10 meciuri cu cel din CUPA.Locul 6 este betonat.HAideti domnilor sadam credit si tinerilor jucatori sa ne arate ce stiu si ei.Intesati cu cativa mai in varsta,sigur nu o sa dam gres.Aicea CIORCERI SA SE IMPUNA-CA UN DON JUAN-??mai tinerele-eu i-ti dau costumul de titular-dar tu sa fugi in teren,sa opasezi,sa te faci iubit in fata fraierilor din tribune-ca fara ei murim de foame,orice lingura cu zama-este este pe bani.Amaratul ala de la peluza-da 10 lei,ala de la celelate trinune da 20 de lei/meci.Cat o costa o zi de mancare/jucator,medicamente si alte materiale???Jucatorul din teren trebuie si platit cand sunt rezultate,dar si pedepsit cand nu sunt rezultate.Eu as pune pariu pe o penzie de-a mea cu cativa tineri autohtoni infiltrati pintre batranii de calitate-ne vom reveni.Noi sa ne fixam 2 scopuri???Sa nu pierdem cu FCSB-AUL,CU VIITORUL.Si sa facem macar un egal la PANDURII.Sa finalizam pe 5.FARA MUTU,FARA BRANDAN,TUCUDEAN MAI MERGE-DAR ASA SI ASA.
    SI MIRIUTA NU I AGREA PE BRANDAN,SI NICI ITALIANUL–BERGODI./
    Imberbul asta de MAIOR ACUMA IN CE CALITATE SE MAI BAGA IN ECHIPA.???

  7. Mutu este la Bucuresti sa-si expua teorema personala cu 4 rosii-la SCOALA,la cursurile inexpugnabile pentru obtinerea Carnetului de antrenor.Sper ca dupa aceste cursuri ff grele sa nu mai calce niciodta dupa BARIERA INTERIOARA A MURESULUI,SA NE MAI INERVEZE PE NOI ABONATII DE FACTO AL TRANSILULUI.Domnul CIORCERI o sa cantareasca ca de obicei miligramic jucatorii,cine o sa-i treaca cantarul ramane-cine nu trece PA si la Revedere.Ciorceri de aia are si parul mai argintiu-spre alb-nu se inhiba in fata lui MURESAN,STANCIOIU.Toti au inlocuitori,niciunul nu este batut in cuie.Ciorceri este stimat atat de ROMANII ORASULUI,CAT SI DE maghiari.De ff mult timp trebuia facuta aceasta schimbare.Vreau si eu sa-l vad in poarta pe tanarul FEJER portar,pe Candrea,Fecketics,Pacurar.Pe tinerii orasului care or sa depuna un efost substantialin defavoarea puturosilor-Brandan,Mutu,Tucudean si cracanatului VOICULET.Cu un NDOYE CU CHEF LA EFORT,UN MURESAN REBRANDUIT -nu vom bate DINAMO-DAR UN EGAL LEJER PUTEM SA FACEM.Kortzorg,stim cat poate,DANIEL cu codita la fel.Din start arbitrajul ne v-a fi dusmanos,dar noi stim sa ne aparam blazonul-suntem trogloditi pe batalii si vom scoate un rezultat fenomenal.Mie nu-mi place de BOBAR-ASTA ESTE UN SPION infiltrat cu voia noastra in echipa,trebuie urmarit pas cu pas acest pentru mine tradator sa nu ne desconspire stilul de joc inainte ade a incepe.Am urmarit jocurile lui DINAMO pana acuma,au jucatori de calitate care intra la bataie-dar nu simuleaza asa cum au facut PANDURASII-lepadaturii de Iordanescu.Pandurasii au castigat 1,2 meciuri fiindca tiganusul de taicasu-a este marele pupator de icoane,marele selectioner si fiind si in CC DE arbitraj-le tataie curul arbitrilor.In orice caz UEFA-monitorizeaza arbitrii romani-si dupa etapa trecuta s-ar putea ca acestia-HATEGAN,COLTESCU,ALA de la Suceava-or sa priveasca euro la televizor.Sebastian Gheorghe a gresit si cu noi ,a gresit flagrant si in defavoarea lui DINAMO.
    Noua Muresenilor spectatori-pe TRANSIL- NE REVINE CEA MAI USOARA MISIUNE-sa ne incurajam sportiv echipa.S-a ne scoatem din VOCABULAR ..SINTAGMELE ,,..HOTII,HOTII.!!NU DE ALTCEVA-dar nu as vrea ca SMURDUL s-a care vreun intrus din conducerea Clubului,vreun destept de DOREL-ce prin clepsidra inteligentei de 0 BARAT-cu un CONSILIU DE 24 DE persoane nu au fost capabili sa scoata o HCL viabila sa reziste in fata legilor financiare.In acei ani echipa era in B,DAR culmea culmilor SI DNA-UL asta preistoric a stat la panda si a atacat cand in CONTUL echipei AU INTRAT BANII-FACUTI DE ALTI JUCATORI.O parere personala-DNA-ul s-a imprietenit cu deleatorul,cu infractorul cand a vazut banii pe tigaie.Din oct. 2013- pana in august 2015,au trecut cam 2 ani.In acest caz,eu consider DNA-UL de partas cu INFTACTORUL spre scopul comun-de fraudare abanului PUBLIC.EXEMPLU??Eu sunt DNAU-L???Stau undeva pe o inaltime si te vad pe tine ca nu-t dai platile catre stat.Imediat ti-am luat gatlejul,i-ti iau tot numai ca tara sa o duca bine.Ce sa mai astept plus valoarea.Cumnatul lui MAIOR-INGINERUL DE L-A transil-ala a creat cea mai mare smecherii in acest club.Florea a semnat ca BOSYL,cu o SECRETRA habarnista-a creat prcedentul.Daca greseala era impotriva unei Firme cu capacitate-cate despagubiri platea PRIMARIA doae sa se creieze o stare de neutralitate ca si acuma.

    • DRAGOMIR MITICA

      Ilie-Ilie – ma tu nu esti MIrcea Sandu ca prea le stii pe toate ” Nebunaticule” mai si lucreaza ceva ca la fotbal se pricep toti. Cred ca matale esti unul din „aia” care intra fara sa plateasca si atunci iti permiti sa comentezi. Daca ai plati si te-ai pricepe si un pic la fotbal , nu ai comenta asa . Dar asa este romanul ( ungurul ) tot un drac

  8. Nu patati numele lui Ciorceri cu mafia actuala din fotbalul muresan!Sper ca George sa nu fie papusa lui Mutu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.