Home / Sanatate / Spitalele din Mureș, măsuri pentru controlul infecțiilor respiratorii

Spitalele din Mureș, măsuri pentru controlul infecțiilor respiratorii

Distribuie

spitale dspLa sediul Ministerului Sănătății a avut loc, în data de 22 februarie, o videoconferință susținută de către conducerea Ministerului Sănătății și reprezentanții direcțiilor de sănătate publică și a municipiului București, în cadrul căreia s-a cerut, printre altele, verificarea măsurilor care se iau de către unitățile sanitare în această perioadă în privința supravegherii și controlului infecțiilor respiratorii și gripei.

Vaccinarea personalului medical
Pentru a stimula o acțiune proactivă a direcțiilor de sănătate publică, în vederea centralizării situațiilor epidemiologice și a cazurilor clinice deosebite, ministrul Sănătății a cerut ca spitalele publice și private să înființeze propriul Registru de boli transmisibile și evenimente neașteptate și Registrul de complicații asociate îngrijirilor medicale. Acestea vor fi verificate săptămânal de către reprezentanții desemnați ai direcțiilor de sănătate publică județene.
De asemenea, ministrul Sănătății a dispus ca în perioada 10 – 25 martie Inspecția Sanitară de Stat să efectueze o acțiune de control în toate unitățile sanitare cu paturi publice și private. „Pentru prevenirea și controlul infecțiilor respiratorii, unitățile sanitare cu paturi publice și private au luat următoarele măsuri: instruirea personalului medical și auxiliar – sanitar în vederea respectării Precauțiunilor Universale: purtarea echipamentului de protecție complet și corect, spălarea și dezinfecția corectă a mâinilor și utilizarea hârtiei – prosop pentru ștergere; autodeclararea bolii și triajul stării de sănătate; pentru prevenirea gripei s-a efectuat vaccinarea personalului medical; limitarea accesului vizitatorilor/aparținătorilor și accesul acestora numai după un triaj efectuat înainte de intrarea pe secție și doar cu echipament de protecție; intensificarea dezinfecțiilor curente și ciclice și aerisirea frecventă a tuturor încăperilor”, au transmis reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Mureș.

Limitarea accesului vizitatorilor
Astfel, spitalele din Mureș au limitat accesul vizitatorilor. Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) din Târgu-Mureș a anunțat că începând cu data de 15 februarie 2016 s-a restricționat accesul vizitatorilor pe toate secţiile aparţinând SCJU Târgu-Mureş. Astfel, s-a modificat programul de vizită la pacienţii internaţi din forma actuală (zile lucrătoare în intervalul orar 15,00 – 20,00, iar sâmbătă, duminică şi sărbătorile legale în intervalul orar 10,00 – 20,00) în următorul fel: marți, în intervalul orar 14,00 – 16,00; joi, în intervalul orar 14,00 – 16,00; sâmbătă, în intervalul orar 14,00 – 16,00; duminică, în intervalul orar 14,00 – 16,00. Accesul vizitatorilor se face obligatoriu cu echipament de protecţie individual care constă în halat, papuci şi mască de unică folosinţă.
Ca urmare a adresei Direcției de Sănătate Publică din 12 februarie, din cauza numărului mare de cazuri de infecții acute respiratorii și gripă, Spitalul Clinic Județean (SCJ) Mureș a limitat accesul vizitatorilor în cadrul secțiilor/ compartimentelor din subordine. Potrivit SCJ Mureș, programul de vizită este marți, joi, sâmbătă și duminică, între orele 14,00 – 16,00. Este permis accesul unui singur vizitator pentru fiecare pacient. Vizitatorii trebuie să poarte măști, halate și papuci de unică folosință conform îndrumărilor personalului spitalului. De asemenea, se recomandă evitarea pe cât posibil a vizitelor minorilor sub 14 ani la pacienții din spital.
Și la spitalul din Sighișoara s-a redus programul de vizite. Astfel, pacienții pot fi vizitați de luni până duminică, în intervalul orar 13,00 – 17,00. Înainte, vizitele se puteau face de luni până vineri, între orele 15,00 – 20,00 și sâmbăta și duminica, în intervalul orar 10,00 – 20,00.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.