Home / Sanatate / Conferință Națională de Patologie Pleurală, în premieră

Conferință Națională de Patologie Pleurală, în premieră

Distribuie

conferintaGrupul de Lucru pentru Patologia Pleurală al Societății Române de Pneumologie în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș, sub egida Colegiului Medicilor din România, organizează, în perioada 24 – 26 martie, la Târgu-Mureș, prima Conferință Națională de Patologie Pleurală, manifestare ce se adresează următoarelor specialități: pneumologie, medicină internă, chirurgie toracică, imagistică, oncologie, anatomie patologică, anestezie – terapie intensivă, cardiologie, medicina muncii, medicină de familie, farmacie și asistență medicală și farmaceutică. Patologia pleurală este parte componentă a patologiei aparatului respirator.

Comitetul științific al manifestării este format din: prof. dr. Gabriela Jimborean, președintele conferinței și președintele comitetului științific al Societății Române de Pneumologie, prof. dr. Florin Mihălțan, președintele în exercițiu al Societății Române de Pneumologie, șef de lucrări dr. Edith Simona Ianosi, președintele Grupului de Lucru pentru Patologia Pleurală și prof. dr. Ruxandra Ulmeanu, directorul Școlii Societății Române de Pneumologie și președintele ales al Societății Române de Pneumologie. „Dorim să reunim specialiști de renume din toate specialitățile implicate in diagnosticul și managementul complex al bolilor pleurei (pneumologie, imagistică, chirurgie toracică, medicină internă, oncologie, anatomie patologică, anestezie – terapie intensivă, cardiologie, medicină de familie). Sperăm ca această conferință să fie un schimb de experiență dar și un prilej de reîntâlnire între prieteni buni”, transmit organizatorii conferinței. Potrivit programului manifestării, structura conferinței este următoarea: curs preconferință „Echografie toracică” – 24 martie, între orele 13,00 – 19,30; sesiuni orale din tematica conferinței: „update” în teme generale de patologie pleurală, lucrări originale, rezultate a unor studii, prezentări și cazuri clinice deosebite, prezentări de ghiduri; sesiuni de postere; lansare de carte; simpozioane; curs de somnologie pentru adulți.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.