Recomandări pentru o relație mai bună a părinților cu copiii Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 157 Vizualizări

Recomandări pentru o relație mai bună a părinților cu copiii

12747861_791943434271376_1501816777078758093_oAsociația „Împreună pentru copiii cu cancer” anunță că joi, 17 martie, de la ora 17,30, va avea loc, la Hotelul Grand din Târgu- Mureș, seminarul caritabil „Parenting pentru sănătate”, în cadrul căruia părinții vor afla tehnici de parenting pentru copii sănătoși și părinți bucuroși. După ce primul seminar s-a bucurat de mare succes iar mămicile și bunicile au plecat acasă cu informații extrem de utile în relația cu copiii, organizatorii evenimentului revin cu o nouă ediție a seminarului.

Aceste tehnici vor fi prezentate de către dr. Luminița Cherebețiu, educator prin metodologia de parenting „Positive discipline”, cu peste 15 ani de experiență ca trainer, dar mai ales părinte. Participanții trebuie să știe că pe lângă faptul că pot beneficia în mod gratuit de aceste informații, ei pot ajuta copilașii care suferă de cancer. Astfel, pot dona bani pentru acești micuți, seminarul fiind organizat în scop caritabil. Astfel, cei prezenți vor ști care sunt cele mai bune soluții pentru creșterea imunității micuților, cum să construiască obiceiuri sănătoase, cum să evite greșelile și cum să stabilească, pe termen lung, obiceiuri sănătoase în privința alimentației copiilor. Despre frumusețea de a fi părinte, despre copii mici și mari, despre educație, despre importanța de a consulta specialiști când avem probleme cu micuții noștri, despre soluții pentru creșterea imunității copiilor, despre importanța și necesitatea relaxării părinților în relația cu copiii și despre multe alte probleme cu care se confruntă părinții moderni în relația cu odraslele lor mai mici sau mai mari a discutat dr. Luminița Cherebețiu în cadrul primului seminar de parenting organizat de Asociația „Împreună pentru Copiii cu Cancer”, în cadrul campaniei de conștientizare „One up”.
„De ce să vii la seminar? Pentru că și pentru tine, nimic nu e mai important decât sănătatea copiilor. Obraznic, obraznic dar sănătos să fie. Vei afla care e cea mai bună soluție pentru creșterea imunității copiilor. Vei ști când să apelezi la specialiști și cum să îi alegi pe cei mai potriviți. Vei afla cum să construiești de la început acele bune obiceiuri care înseamnă „stil de viață sănătos”. Vei ști ce greșeli facem, noi părinții, din iubire și prea multă grijă și vei ști să le eviți. Vei fi capabil să stabilești de la început o „relație sănătoasă cu mâncarea”, pe termen lung”, au transmis organizatorii seminarului.

Tehnici potrivite pentru copii mici și mari
În plus, vor învăța la ce trebuie să fie atenți atunci când vine vorba despre somnul celor mici dar și ce îi stresează pe copii. Potrivit organizatorilor, acest seminar are scopul de a le prezenta părinților exemple și tehnici simple, care sunt ușor de aplicat. „Vei ști, când e vorba de somnul copilului la ce să fii atent, și ce să lași să treacă de la tine. Vei înțelege de ce copiii trebuie scoși afară din casă (nu pentru totdeauna). O să poți stabili rutine atunci când e nevoie. Vei afla calea în care regulile importante să fie respectate și nimeni să nu fie nervos și supărat. Vei înțelege ce-i stresează pe copii și care e cea mai importantă sursă de stres. O să deprinzi tehnici simple prin care să-ți ajuți copilul să facă față stresului. O să-l poți „dezlipi de ecrane” dacă e prea mult timp „lipit” acolo. Pentru că economisești timp aflând toate aceste lucruri în cadrul unui seminar. Pentru că sunt tehnici potrivite pentru copii mici și mari. Pentru că e un seminar cu exemple și tehnici simple, „gata de aplicat”. Pentru că e gratuit”, au completat aceștia.

Opusul relaxării este stresul
La primul seminar, dr. Luminița Cherebețiu le-a recomandat părinților să se relaxeze în relația cu copiii lor. Opusul relaxării este stresul, iar când părinții sunt stresați exagerează. „Este absolut sigur că nimic nu-i mai stresant pentru o mămică decât perioada în care bebelușul este foarte mic și fragil și nu știe dacă îi face bine sau nu. Starea aceea de emoție extremă care nu te lasă nici măcar să dormi este pentru copiii foarte mici. Nimic din ce spune cineva cu privire la creșterea copiilor nu trebuie să faceți. Alegeți dacă se potrivește ceva cu dumneavoastră, cu copilul sau familia dumneavoastră. Acel ceva îl puteți aplica”, le-a transmis dr. Cherebețiu părinților. Dr. Luminița Cherebețiu și-a exprimat dorința de a face ceva util în folosul părinților, ceva care să ajute părinții tineri în relația cu copiii lor și astfel s-a născut ideea conferinței de parenting.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

RecomandariCiteste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!