Home / Sanatate / Șase români, discriminați medical în Europa

Șase români, discriminați medical în Europa

Distribuie

buicuPreședintele Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, conf. univ. dr. Florin Buicu, îi cere Guvernului României să intervină în rezolvarea unei situații medicale. Este vorba despre șase români care au nevoie de transplant de plămân și pentru care autoritățile din țara noastră au plătit sumele necesare, dar care au fost scoși din lista de transplant. Conf. univ. dr. Florin Buicu susține că cei șase pacienți au fost discriminați.

„Șase români care au nevoie de transplant de plămân și pentru care autoritățile au reușit plata sumelor necesare, care nu este mică (120.000 de euro) au fost scoși de pe lista de transplant pentru că sunt din România, în urma deciziei unui ONG, Eurotransplant International Foundation. Îmi exprim dezacordul pentru această decizie și solicit autorităților române, Guvernului României, domnului prim ministru Dacian Cioloș să se implice în rezolvarea acestei discriminări. O pacientă în vârstă de 40 de ani din Sfântu Gheorghe, alături de alți cinci pacienți, din informațiile pe care le dețin, au fost scoși de pe lista de transplant pentru că sunt din România. Guvernul României trebuie să se implice pentru a nu lua dreptul la viață al unor oameni doar pentru că sunt din România”, a declarat conf. univ. dr. Florin Buicu.

Potrivit președintelui Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, până în acest moment 38 de români au beneficiat de transplant de plămân. „Pentru fiecare dintre aceștia suma plătită este de aproximativ 120.000 de euro. Este bine că s-a reușit acest lucru”, a precizat conf. univ. dr. Florin Buicu.

 

De asemenea, verificati

Foto: Întâlnire de lucru a reprezentanților sistemului de sănătate mureșean, în prezența președintelui CNAS- dr. Valeria Herdea. Ce probleme au fost identificate în județul Mureș

Distribuie Eficiența unui sistemul este rezultatul unei bune colaborări interinstituționale,  iar reprezentanții Instituției Prefectului-județul Mureș …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.