Home / BC Mures / BC Mureș învinge și se menține aproape de podium

BC Mureș învinge și se menține aproape de podium

Distribuie

bc muresÎn etapa a XXVI-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, a patra din prima fază a turneului play-off, BC Mureș Târgu-Mureș a învins miercuri seara pe teren propriu cu scorul de 87-80 (20-12, 22-19, 27-17, 18-32) formația U-BT Cluj-Napoca. A fost prima victorie a mureșenilor din ultima perioadă în care s-au impus fără obișnuitele emoții, deși în ultimul sfert, singurul câștigat de oaspeți, aceștia s-au apropiat amenințător, de la nu mai puțin de 23 de puncte avantaj de partea gazdelor. Dacă în precedenta întâlnire de pe teren propriu mureșenii au fost pe punctul de a pierde o partidă controlată până în ultimele două minute și au obținut victoria pe un coș de la distanță reușit de Martinic pe sirena de final, de această dată „tigrii” s-au aflat în permanență la conducere din primul până în ultimul minut. După mai bine de 3 minute de joc, clujenii reușiseră un singur coș de un punct, reușit de Baciu din cele două aruncări libere, în timp ce mureșenii au punctat de două ori prin Martinic și Pustahvar, acesta din urmă cu o aruncare de 3 puncte. Todic și Baciu și-au menținut echipa aproape, dar BC Mureș s-a desprins spre finalul primului sfert cu aportul lui Jurevicus la 10 puncte, sfert încheiat de coșul fostului „tigru”, Dykes. Al doilea act a aparținut mai categoric mureșenilor, care și-au mărit avantajul la peste 10 puncte. Coșul de 3 al lui Pasalic părea să relanseze meciul, dar au venit replicile din partea lui Lázár, Mohammed și Barro, aflat în formă bună, în special în lupta de sub panouri. La pauza mare diferența a mai scăzut și se întrevedea o repriză secundă încrâncenată.

Desprinderea din sfertul trei nu a putut fi anihilată de finalul relaxat

Gazdele au ieșit hotărâte de la vestiare și au menținut avantajul constant, reușind în partea a doua a sfertului trei să mărească diferența la 20 de puncte și chiar peste. În penultimul minut al actului s-a ajuns la cea mai mare diferență înregistrată pe parcursul întregii partide, la 23 de puncte și o răsturnare părea mai degrabă una fantezistă. Obișnuita relaxare a adus totuși ceva emoții spre finalul ultimului sfert, dar clujenii nu au mai avut forța decât să reducă handicapul la sub 10 puncte în ultimul minut. A fost un sfert în care apărarea gazdelor a cedat ușor, primind nu mai puțin de 32 de puncte, dar soarta partidei era deja hotărâtă, iar coșaverajul este mai puțin important. Mureșenii au obținut a 16-a victorie și se mențin pe locul 4, apropiindu-se la un punct de alb-negri și la două de Steaua CSM Eximbak, ocupanta ultimului loc pe podium, în timp ce liderul CSM Oradea defilează în continuare. BC Mureș va evolua în etapa viitoare în deplasare, la SCM U Craiova, partidă care va avea loc duminică, 13 martie, ora 17.00.
Au evoluat formațiile:
BC Mureș: Mohammed 23 puncte (1×3), Martinic 13, Pustahvar 13 (2), Lázár 12, Gajovic 8 (2), Jurevicus 9 (1), Barro 6, Polyák 3 (1).
U-BT: Todic 21 (2), Dykes 19 (1), Pasalic 11 (3), Zigeranovic 11, Adamovic 5 (1), Baciu 5, Kalnichenko 4, Guțioaia 3, Török 1.

 

De asemenea, verificati

CSM Târgu Mureş continuă promovarea sportului în școli

Distribuie CSM Târgu Mureș continuă să încurajeze practicarea sportului în rândul tinerilor, aducând bucuria baschetului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.