FOTO: „Flash-uri din sens opus”, cu Marian Godină Cultură
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 428 Vizualizări

FOTO: „Flash-uri din sens opus”, cu Marian Godină

KODAK Digital Still Camera

Polițistul Marian Godină, în carne și oase, a fost prezent joi după-masă în Old City Cafe Lounge din Piaţa Trandafirilor, pentru a-și lansa cartea „Flash-uri din sens opus”. Evenimentul a început la ora 18.30 și a fost organizat de editura Curtea Veche, cu sprijinul Azomureș. Alături de autor au fost Irene Arsene, director și cofondator al editurii Curtea Veche și sociologul Mircea Muntean.

Exemplu pentru alte profesii

Irene Arsene a deschis evenimentul. „Marian Godină trăiește, nu scrie această carte”, a spus directorul editurii care a publicat volumul. În continuare, aceasta a susținut că demersul polițistului ar trebui preluat, ca un exemplu, și de alte profesii, considerând că astfel de atitudini se pot constitui într-o „parte esențială a procesului de curățare a societății”. Apoi, Mircea Muntean a vorbit despre „fenomenul Godină” din perspectivă sociologică. „Fenomenul Godină trebuia să existe” a afirmat acesta, considerând că prin ceea ce scrie autorul exploatează o tară evidentă. La început, sociologul a fost curios de ce nu sunt repercursiuni în urma informațiilor pe care le făcea publice Marian Godină, mai apoi a constatat că au început să apară și efectele. Mircea Marian a explicat reacția întârziată a sistemului precizând că „structurile statului sunt cele mai rezistente la schimbare” și a încheiat într-un ton optimist subliniind faptul că, în schimb, în societate există un public care preia astfel de acțiuni/inițiative și le duce mai departe, generându-se astfel și schimbări.

„Prima lansare în deplasare”

„Bucureștiul a devenit a doua casă pentru mine, iar Brașovul, după cum știți este orașul meu natal, așa că nu cred că greșesc dacă spun că aceasta este prima lansare din deplasare”, a afirmat Marian Godină la începutul discursului. Apoi a glumit spunând că în Brașov nu s-a înghesuit lumea la autografe pentru că mulți aveau deja semnătura autorului pe procese verbale. „Atunci când am scris-o mi-am dorit ca această carte să producă niște schimbări, niște schimbări de percepție, în primul rând ca oamenii să-I privească altfel pe polițiști, în al doilea rând ca șefii polițiștilor să-i privească altfel pe subalterni”, a mai spus acesta. „Încet, încet își atinge țelul această carte, primesc deja sute de mesaje, în care oamenii îmi spun că privesc cu totul altfel un polițist”, a completat Godină, povestind și cum unii dintre superiorii săi au început să-și depună dosarele de pensionare.

[zizigallery id=1926]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE