Primul transplant de uter din SUA, un eșec Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 93 Vizualizări

Primul transplant de uter din SUA, un eșec

Photo of worried doctor analysing patient health record ** Note: Shallow depth of field

Prima femeie căreia i s-a efectuat un transplant de uter în SUA a avut complicații care au forțat echipa medicală să-i extragă organul transplantat, a declarat miercuri clinica din Cleveland unde a avut loc operația, informează agenția France Presse, citată de AGERPRES.

„Suntem întristați să anunțăm că pacienta noastră Lindsey a avut recent complicații neașteptate care au dus la înlăturarea organului transplantat”, a declarat clinica într-un comunicat, adăugând fără alte precizări ca pacientei „îi merge bine” și s-a „recuperat”. Transplantul, care a durat în total nouă ore, a avut loc la data de 25 februarie, iar echipa a anunțat după câteva zile succesul acesteia.

Spitalul „Cleveland Clinic” a început să selecteze candidate pentru un transplant de uter la sfârșitul anului 2015 ca parte a unui studiu clinic cu privire la această procedură care urma să implice un număr de 10 paciente.
Cele care ar fi putut beneficia s-au născut fără uter sau cu un uter care nu funcționa sau au fost nevoite să se supună unei operații pentru îndepărtarea organului, ceea ce împiedica, în toate cazurile, fertilitatea. Aceasta formă ireversibilă de infertilitate afectează 3 la sută până la 5 la sută dintre femeile din întreaga lume.

Pacientele trebuie să aștepte un an înainte de a rămâne însărcinate, acesta fiind timpul de vindecare după intervenția chirurgicală și pentru ca medicii să ajusteze dozele de medicamente pentru prevenirea respingerii organului transplantat.

Universitatea medicală suedeză din Göteborg a fost prima din lume, în 2013, care a efectuat cu succes un astfel de transplant, ceea ce a permis femeii să dea naștere unui copil în septembrie 2014, primul care a fost procreat într-un uter implantat. Echipa suedeză a efectuat un total de nouă transplanturi uterine care au produs cinci sarcini și patru nașteri până în prezent, conform „Cleveland Clinic”. În Franța, Academia de Medicină s-a declarat în iunie 2015 favorabilă continuării unui program de cercetare asupra transplantului de uter.
Un grup de cercetători britanici au obținut în septembrie 2015 undă verde din partea autorităților pentru a lansa din 2016 primul studiu clinic asupra transplantului de uter în Marea Britanie.

Sursa: AGERPRES

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE