Home / Sanatate / Teste gratuite Babeş-Papanicolau, la Spitalul Clinic Județean Mureș

Teste gratuite Babeş-Papanicolau, la Spitalul Clinic Județean Mureș

Distribuie

teste col uterinClinica de Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş efectuează teste gratuite pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin pentru femeile din judeţul Mureş, cu vârsta cuprinsă între 16 și 64 de ani, indiferent de statutul de asigurat, care nu au un diagnostic confirmat de cancer de col uterin.

Potrivit Compartimentului Relații Publice și Comunicare din cadrul SCJ Mureș, pentru efectuarea tesului Babeş-Papanicolau în cadrul programului, o femeie care este eligibilă trebuie să se prezinte la medicul de familie unde cere eliberarea formularului pentru recoltare (FS1). Odată ce pacienta primește acest formular, se poate programa la numărul de telefon: 0265-262.288 interior 216. După recoltarea într-un centru specializat, femeile primesc rezultatul după 30 de zile, la medicul de familie. În situația în care rezultatul este pozitiv, pacientele vor fi îndrumate pentru investigații suplimentare, iar dacă rezultatul este negativ, vor fi reprogramate la o nouă testare, după cinci ani.

Scopul acestui program este depistarea bolii în stadii cât mai precoce, vindecabile şi îndrumarea pacientelor cu displazii pentru investigaţii suplimentare şi tratament de specialitate. Specialiştii le recomandă femeilor eligibile efectuarea testului Babeş Papanicolau şi atrag atenţia că recomandarea unui test de screening pentru cancer nu înseamnă că pacienta are cancer. Testele screening pentru cancerul de col uterin se fac în momentul în care pacienta nu prezintă simptomatologie. Screeningul constă în căutarea cancerului înainte de apariţia simptomelor. Acesta poate detecta cancerul într-un stadiu precoce. Când celulele tumorale sunt detectate precoce, cancerul este mai uşor de tratat.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Situația epidemiologică a județului Mureș

Distribuie Conform statisticilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Mureș, numărul virozelor înregistrate la …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.