Home / CSU Medicina CSŞ / CSU Medicina, calificare fără emoții în Cupă

CSU Medicina, calificare fără emoții în Cupă

Distribuie

voleiÎn partida retur a „sferturilor” Cupei României la volei feminin, CSU Medicina Târgu-Mureș a obținut miercuri seara calificarea în final four-ul competiției după disputarea primului set în fața Științei Bacău. Mureșencele au învins oarecum suprinzător cu 3-0 în jocul tur de la Bacău și aveau nevoie de un singur set pentru accederea în penultimul act, unde va înfrunta una dintre ocupantele podiumului ultimei ediții, dar și în cea actuală, Volei Alba Blaj, CSM București și CSM Târgoviște. Echipa antrenorilor Atanas Petrov și Ciprian Dîrnescu a abordat cu seriozitate jocul, cu atacuri devastatoare și blocaje eficiente, reușind rapid desprindera. După 24-17, au câștigat la a patra minge de set primul act, cel care le-a a sigurat calificarea, impunându-se cu 25-20, după care mureșencele s-au relaxat și rezultatul s-a văzut imediat. După ce au condus în setul secund cu 8-6 la primul time-out tehnic și cu 16-13 la al doilea, băcăuancele au avut o tresărire de orgoliu și au preluat conducerea la 20-18. Mureșencele au încercat să se concentreze din nou, au reușit trei puncte consecutive, dar o nouă deconectare a permis oaspetelor să treacă din nou la conducere și au câștigat setul cu 25-23.

Fără emoțiile calificării, un joc test în continuare
Din momentul în care tensiunea a dispărut și partida nu mai avea miză, mureșencele au evoluat în setul trei cu toate jucătoarele aflate în lot, cele care nu au intrat în teren în primele două seturi. Acest lucru este mai greu de gestionat atunci când experiența și valoarea nu este combinată cu dorința celor mai tinere și gazdele au cedat setul la 16. Revenite în teren, titularele și-au dovedit superioritatea în setul următor, în care au câștigat cu 25-22 și s-a ajuns astfel în setul decisiv, care oricum nu contează decât în campionat, acolo unde la 2-2 cele două formații au asigurat câte un punct și luptă pentru obținerea celui de-al doilea. Din orgoliu, dar și pentru palmares, mureșencele au încheiat partida în forță și s-au impus în tiebreack cu 15-9, obținând victoria cu 3-2.
CSU Medicina a început jocul în formula Nikoleta Perović, Roxana Iancu, Ivana Zburova, Olivera Medić, Samara Franchin, Sofia Medic și Andreea Ispas- libero, iar pe parcurs au mai evoluat Ljubica Kecman, Andreea Petra, Alexandra Babaș, Sonia Teianu și Laura Molnar- libero.
Echipa mureșeană va întâlni în următoarea partidă, tot pe teren propriu, sâmbătă, 12 martie, ora 18.00, în cadrul penultimei etape a sezonului regulat al Diviziei A1, formația CSM Lugoj, dar pentru a devansa în clasament aceeași echipă băcăuană, mureșencele depind de o eventuală victorie a formației Dinamo București în partida pe care bucureștencele o vor susține tot sâmbătă, pe terenul Științei Bacău. Problema constă în faptul că o eventuală clasare pe locul 5 le-ar aduce în față în play-off ca adversară formația Dinamo, pe care au învins-o de două ori în acest sezon, în timp ce locul 6 va întâlni una din ocupantele podiumului.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.