Share

Home / Sanatate / Ziua Mondială a Sănătății Orale, marcată la Târgu-Mureș

Ziua Mondială a Sănătății Orale, marcată la Târgu-Mureș

preventie oralaPrima ediție a manifestării „uniDENTIS+” va avea loc în zilele de 16 și 17 martie, la Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu-Mureș. Departamentul de stomatologie din cadrul Asociației Studenților Maghiari din Târgu-Mureș (ASM) așteaptă doritorii să participe la o serie de evenimente de curs, workshop și prevenție orală. Potrivit organizatorilor, evenimentul are loc cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătății Orale. Astfel, studenții de la stomatologie vor avea acțiuni de profil atât în școala din Valea Rece, cât și într-un centru comercial de la ieșirea din oraș. Totodată, cei interesați vor putea participa la un workshop de prim ajutor dedicat studenților de medicină dentară ținut de dr. asist. univ. Bálint Bögözi la Centrul de Simulări și Abilități Practice. Doritorii vor afla noutăți din domeniul implantologiei și chirurgiei oro-maxilo-faciale.

Studii anterioare arătau că în 2012, peste 80% dintre români se confruntau cu probleme dentare, cele mai frecvente dintre acestea fiind cariile. În ceea ce privește noua generație, potrivit studiului, 75% dintre copiii de până în 13 ani au carii pe dinții temporari, iar patru din zece copii au carii pe dinții definitivi, aproape 90% dintre acestea netratate. La 20 martie se marchează Ziua Mondială a Sănătății Orale, pentru a promova conștientizarea la nivel mondial a problemelor de sănătate orală.

Sursă foto: Blog UMF

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Se caută asistent medical la spitalul din Luduș

Spitalul Orășenesc „Dr. Valer Russu”, Luduș, organizează concurs pentru ocuparea unui post contractual temporar vacant …

Share
Share