Scrisoarea lui Dorin Florea pentru maghiarii din Târgu-Mureş Politic
  • admin
  • 7 comentarii
  • 246 Vizualizări

Scrisoarea lui Dorin Florea pentru maghiarii din Târgu-Mureş

floreaPrimarul municipiului Târgu-Mureş, Dorin Florea, a făcut publică, pe pagina sa de Facebook, o scrisoare către cetăţenii maghiari din Târgu-Mureş, în care militează pentru promovarea multiculturalităţii în “Oraşul trandafirilor”.

Redăm, în rândurile de mai jos, conţinutul integral al documentului:

“Dragi cetățeni maghiari,

Primăria Tîrgu Mureș a susținut și susține mereu prin acțiunile sale – instituțiile, școlile, ONG-urile și societățile, ce doresc să promoveze activități importante, ce dau apreciere municipiului nostru atât în țară cât și în străinătate. Adevăratele valori ale târgumureșenilor sunt reprezentate de multiculturalitate, iar aceste lucruri trebuie să ne îngrijim a le păstra și a le promova în lume. Astfel, în preajma aniversării de 400 de ani de la primirea rangului de oraș liber regesc, dar și pe fondul evitării tensiunilor, rog toți cetățenii să aibă un comportament decent, să evite activitățile care ar putea situa Tîrgu Mureșul în zona conflictelor și a dezbinării. Consider că aspirațiile oricărui cetățean se pot atinge cu implicare și decență și recomand, ca de fiecare dată, evitarea tensiunilor sau a interpretărilor tendențioase ce duc la un climat de neîncredere și izolare a orașului nostru.”

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • In primul rand cred ca se impune o corectie……Dragi cetateni romani de etnie..in rest sant perfect de acord cu ce se spune in articol.

  • Gogule, eu nu inteleg cum de toti „patriotii” demonstreaza o lips a crasa de cunostinte gramaticale. In loc sa faci morala mai bine incearca sa elimini virgula dintre subiect si predicat !

    In rest, daca tu nu vrei toleranta poate me scutesti cu prezenta si-ti indeplinesti visul … Orientul mijlociu e un loc perfect pentru batuti in cap cu ADN precum al tau !

    Spiritul Muresului nu o sa fie ucis de extremisti ca tine !

  • Mai intâi, sa fac o remarca.Eu nu pot intelege cum de toți analfabeții iși dau cu părerea .Nu numai că sunt analfabeți ,n-au nici logică in ceea ce spun .Am terminat.
    D-l primar Florea ,are meritul că a reușit să mențină un echilibru social si de convietuire pasnică in Tg.Mures.Nu sunt de acord cu conceptul de toleranță.Intr-un stat de drept este nevoie de respect in general si de respectul legii in special.

  • Oamenii din satul Toldalag povestesc ca si in prefectura lucratorii au fot lasati sa mearge acasa de frica secuilor.Acest lucru inseamna incitare la ura cea ce este inadmisibil la o istitutie de stat.Rusine!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • DA de unde stiu oamenii din Toldalag?
      Am cunostinte in Prefectura care au plecat acasa la sfirsitul programului de lucru, adica la 16:30, asa ca nu mai dezinformati!

  • Primare-fa pasul inapoi,stanga-n prejur si la pensie-ca la spital dupa 25 de ani de politica i-ti tremura mana pe bisturiu.Ai bagat frica-n oras cu zvonul ca 40.000 sacui voiau sa invadeze orasul acum 2 zile in urma.Un calcul???80 PERSOANE/autocarx500 autocatre=40.000. 500 DE AUTOCARE/10 JUDETE=50 AUTOCARE DE JUDET.Eu am o statistica a ultimilor 5 ani de comemorare a lui 10 MARTIE de la „STATUIA SECUILOR MARTIRI”din parcul lui 7 NOIEMBRIE,fiindca din geamul apartamentului observ modul pios cum sunt comemorati spre slava DOMNULUI-SECUII-omorati,martirizati de catre hoardele maghiare.Secuii acelor ani cereau paine-dar nesecuii acestor ani vor vrajba.VASILE TOCHES-nesecui-ce cauta popa asta pe aicea.??Ziarele actuale zic de 4000 de oameni prezenti la comemorare.Inseamna ca or fi fost 80 de autocare..??Vrajeli,jumatate erau din structuri de securitate,fara ochelari fumurii.In conteztul in care pe toata taras-au declarat vreo 5000 de secui,inseamna ca restul au fost doar excursionisti ocazionali.Eu daca as fi primar,as declara edificiul din PARCUL unde este STATUIA -SECUILOR MARTIRI-OBIECTIV TURISTIC primordial al orasului,as face cateva modernizari in zona respectiva-gen muzeu-si TAXA de intrare -in spatiul respectiv.In anii aceia-de acum 200 de ani-a fost HOLOCAUSTUL SECUILOR-MARTIRI.Noi trebuie sa ne comemoram inaintasii,fara deosebire-de nationalitate,orasul este mai usor de strunit cand oamenii traiesc in fratie.

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE