VIDEO: „UDMR românesc” pentru Târgu-Mureş şi Consiliul Judeţean Mureş? Politic
  • alex.toth
  • 3 comentarii
  • 385 Vizualizări

VIDEO: „UDMR românesc” pentru Târgu-Mureş şi Consiliul Judeţean Mureş?

111
Preşedintele PSD Mureş, deputatul Vasile Gliga, a anunţat sâmbătă, 12 martie, într-o conferinţă de presă, strategia pentru alegerile locale din judeţul Mureş, respectiv municipiul Târgu-Mureş. Principalul obiectiv al social-democraţilor la alegerile din 5 iunie este impunerea unui candidat român, susţinut de toate partidele româneşti, atât în ceea ce priveşte funcţia de primar al municipiului Târgu-Mureş, cât şi pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Mureş.

„O să mă duc la fiecare, să vedem ce planuri au”

În acest sens, Vasile Gliga se va întâlni, începând cu săptămâna 14-20 martie, cu liderii judeţeni ai partidelor româneşti, cărora le va propune înfiinţarea unui „UDMR românesc”, respectiv Uniunea Democrată a Mureşenilor Români. „Am fost întotdeauna foarte abordabil şi deschis şi nu sunt nici orgolios, o să mă duc la fiecare (preşedinte de filială judeţeană – n.r.), să vedem ce planuri au”, a declarat preşedintele PSD Mureş. „Vom purta discuţii şi negocieri să putem avea candidat, să putem avea primar român şi preşedinte al Consiliului Judeţean. În această conjunctură putem discuta orice variante pentru alegerile locale”, a adăugat Vasile Gliga.

Mesaj către PNL

Principalul partid vizat de social-democraţi pentru o dublă alianţă, pentru Primăria municipiului Târgu-Mureş şi Consiliul Judeţean Mureş este PNL, mesajul liderului PSD Mureş fiind cât se poate de evident în această direcţie. „Aşa cum în 2012 cu USL am reuşit să avem preşedinte de Consiliu Judeţean, sper că cei care au beneficiat de acest lucru să nu uite şi să întoarcă la rândul lor acest sprijin în alegerile din acest an”, a spus Vasile Gliga.

Trei tipuri de campanie în judeţ

Referindu-se la strategia PSD la nivel de judeţ, Vasile Gliga a dezvăluit că aceasta va avea trei componente, în funcţie de specificul fiecărei localităţi din cele 80 în care social-democraţii au organizaţii. „Suntem pregătiţi, am făcut un tur în toate organizaţiile locale pe care le avem. Avem organizaţii în 80 de localităţi, abordăm campania total diferit, în trei categorii, într-un fel facem campania unde avem primari şi unde avem majorităţi în Consiliile Locale, altfel facem campania unde nu avem primari dar avem majoritate sau peste 40% români în zonă şi altfel vom aborda campania în zonele în care românii sunt mai puţini. Acolo unde românii sunt mai puţini suntem dispuşi la a avea o colaborare cu toate partidele sau toţi factorii de decizie pentru votul românesc, să obţinem maxim de voturi pentru electoratul român din zonă. În acest sens, lansez ideea că şi în Târgu-Mureş am putea avea primar român şi la fel şi la Consiliul Judeţean, dacă românii vor înţelege să meargă unitar şi conducerea partidelor româneşti, dacă chiar şi cei mici sau partidele nou înfiinţate am înţelege să mergem unitar vom aveam, cum am mai zis, şi preşedinte la Consiliul Judeţean. Avem posibilitatea ca în toate localităţile, în funcţie de conjunctura locală, să facem alianţe indiscutabile cu UNPR şi ALDE, dar acolo cum spuneam că unde românii sunt minoritari putem face orice alianţe pentru a obţine majoritate în Consiliile Locale”, a explicat preşedintele PSD Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Iar daca TG.MURESUL,CJ-ul o sa aiba in frunte pe vreun ROMAN-de nationalitate MAGHIARA-care ar fi problema?!!domnilor?Noua ne trebuie un PRIMAR-capabil sa atraga investitori pentru crearea de locuri de munca,oameni cu viziune pragmatica spre viitor in interesul cresterii bunastarii orasenilor,conjudetenilor nostri.Persoane care sa-si puna pe primul plan interesul muncii pentru obstea orasului,si apoi pentru ei.Orasul asta vad ca traieste doar in trecut,politicienii orasului ,judetului parca ar fi batuti in cuie pe scaunele platite din bani publici-nu pleaca de pe ele,nici cu huiduieli.Tinerii de vreo 30 de ani-acum trebuiesc promovati,consiliati-si urmariti pas cu pas.Cei care au condus orasul,judetul in ultimii 25 de ani-sa faca un pas inapoi-si sa dea credit tinerilor care vin din urma.Indiferent de nationalitate.Administratia unei obsti este mai PUTERNICA-atunci cand POLITICUL-nu i-si baga influienta.Mai ales in actualul contest -cand administratia entitatii -traieste din taxele si impozitele supusilor ei.Sunt multi-ce nu pot dormi -ca vezi doamne,UDMR-ul preia conducerea PRIMARIEI??Cei care au devoalat banul,cei ce au fost partasi,seful politieiCOMUNITARE-securistul-cu ochelari.

  • PSD-ul-cel mai mare partid-si de data aceasta incearca o reconciliere printre partidele romanesti in speranta gasirii omului potrivit la locul potrivit.Dar nu as vrea ca in topul listei sa fie vreo-unul din aripa PDL-a PNL,si nici DOBRE.Mustacila asta ar trebui sa lanseze cateva nume in spatiul public,si cel ce v-a avea mai putine injuraturi,ala sa fie CANDIDATUL.Fara ginerisu-pe locul 1!!Dar sa prooroge si ce ar vrea sa faca CANDIDATUL NR.1?!!Si sa nu aiba BUBE.Mustacila are si el bube,si el o asteapta pe ANIKA-sa se pronunte -ca si el si-a angajat SOTIA-in BIROUL sau de PARLAMAENTAR.

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE