An bogat în investiţii, la Luduş Administratie
  • admin
  • 0 comentarii
  • 244 Vizualizări

An bogat în investiţii, la Luduş

ludusPrimarul oraşului Luduş, Ioan Cristian Moldovan, a făcut public, recent, raportul privind starea economică, socială şi de mediu a oraşului Luduş pe anul 2015. Documentul este structurat în 65 de pagini şi este disponibil pe site-ul Primăriei oraşului Luduş, www.ludus.ro.

Economiile, direcţionate către investiţii

Potrivit documentului, filozofia bugetară gândită de conducerea Primăriei oraşului Luduş pentru anul 2015 a fost „una cât se poate de simplă”, în ideea de a realiza „cât mai multe economii bugetare”, pentru a putea direcţiona banii în domenii considerate vitale pentru oraş. „În acest sens, au fost realizate o serie de lucrări în regie proprie, realizând astfel o economie la bugetul local, bani pe care i-am putut aloca în alte direcţii. Anul 2015 a reprezentat un an al eforturilor comune ale Primăriei şi Consiliului Local în vederea asigurării unei administraţii publice eficiente şi transparente, dar şi o perioadă în care marile proiecte întreprinse au început să prindă contur în infrastructura oraşului”, a precizat Ioan Cristian Moldovan.

PUG actualizat şi străzi modernizate

Un capitol important al raportului îl constituie investiţiile în proiecte de infrastructură, utilităţi şi servicii directe. „Avem lucrări în faze de realizare de aproape 26 de milioane de lei, însemnând modernizarea mai multor străzi prin metode alternative, proiect în valoare totală de 14.280.000 lei, modernizarea străzilor Policlinicii şi Pieţei, în valoare de 1.316.000 lei, a străzilor Avram Iancu şi Florilor, în valoare de aproape un milion de lei, la care se adaugă realizarea a şase platforme subterane de colectare a deşeurilor urbane, în valoare de 400.000 de lei, amenajări de parcări şi alei pietonale, în valoare de 500.000 de lei, reparaţii ale drumului judeţean DJ 107G, în valoare de 300.000 de lei, dar şi alte două proiecte de suflet pentru mine: modernizarea şi dotarea ambulatoriului Spitalului Orăşenesc „Dr. Valer Russu” – lucrări în valoare de 7 milioane şi jumătate de lei şi aducerea SMURD-ului în oraşul nostru, împreună cu finalizarea contractului pentru modernizarea şi extinderea clădirii PSI şi dotarea acesteia cu o salvare nouă, ultramodernă, cu tehnologie de intervenţie medicală de ultimă generaţie. Anul trecut am făcut şi recepţia pentru lucrările derulate la Bazinul de înot didactic şi de racordare la utilităţi a acestuia, am izbutit să avem în sfârşit un Plan de Urbanism General actualizat şi deţinem astfel baza pentru realizarea master-planurilor de dezvoltare zonală, fără de care Luduşul nu îşi poate atinge obiectivele strategice de dezvoltare”, a menţionat Cristian Ioan Moldovan.

Peste 600 de locuri de muncă noi

De asemenea, anul 2015 a fost fast şi în privinţa înfiinţării de locuri de muncă. „Pot afirma că anul 2015 a adus cu el rezolvarea unei probleme majore legate de bunăstarea luduşenilor, şi anume cea a locurilor de muncă. Sunt foarte bucuros să amintesc că, într-o mare măsură, cererea locurilor de muncă a fost rezolvată prin investiţia derulată de firma Leoni în oraşul nostru, o investiţie care a adus crearea a peste 600 de locuri de muncă, dar până la finele anului 2016 acest număr va depăşi 1.000 de angajaţi. Primăria oraşului Luduş sprijină şi va sprijini în continuare orice investiţie care va contribui la dezvoltarea Luduşului”, a punctat Ioan Cristian Moldovan. „Vreau să îmi exprim convingerea că anul 2015 a reprezentat un an în care administraţia locală şi-a dovedit pe deplin capacităţile manageriale, asigurând premisele ca în anul 2016 Luduşul să-şi poată continua drumul către modernitate”, a completat primarul oraşului Luduş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE