Home / BC Mures / BC Mureș, fără final, cedează din nou în Bănie

BC Mureș, fără final, cedează din nou în Bănie

Distribuie

bc muresÎn etapa a XXVII-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, a cincea din prima fază a turneul play-off, BC Mureș Târgu-Mureș a pierdut cu 98-91 (24-16, 26-24, 23-24, 25-27) partida disputată în deplasare la SCM U Craiova. Înaintea acestei etape, cele două echipe se aflau pe locurile 4, respectiv 5, formația mureșeană având un punct mai mult și avantajul rezultatelor directe din sezonul regulat, unde s-au impus de două ori și aveau ascendent moral după calificarea în semifinalele Cupei României în fața doljenilor.
BC Mureș a început relativ bine partida, cu un prim sfert la jumătatea căruia se aflau în avantaj. De la 10-7 însă, nu au mai punctat timp de patru minute, perioadă în care craiovenii au reușit un run de 12 și s-au desprins la 19-10, iar la intrarea în ultimul minut diferența a ajuns la 11 puncte (24-13). Cele 3 puncte reușite de Gajovic au stabilit scorul sfertului, dar se întrezărea o seară dificilă pentru mureșeni. Oltenii au refăcut diferența, dar Mohammed și Gajovic au dus scorul la 27-23. Hargrove reușește și el un coș de la distanță, care duce din nou scorul la 11 puncte avantaj pentru gazde. Mohammed dă replica, după care Martinic începe să-și regleze tirul, dar „tigrii” se află și în al doilea sfert în penalizare, cu multe greșeli personale. Realizările din finalul sfertului anunțau un meci cu multe puncte. La finalul reprizei era 50-40 și urma să se vadă pentru cine pauza urma să fie un sfetnic bun.

Gazde mai motivate, victorie meritată
Ambele echipe aveau doar câte 10 jucători trecuți pe foaie și au început sfertul trei decise să tranșeze victoria care nu se știa ce le oferă în faza a doua a play-off-ului, când fiecare formație poate învinge orice adversar și poate ceda în fața oricăruia. Lazar și Mohammed reușesc primele puncte pentru mureșeni după pauză. Hargrove înscrie și el, Martinic dă replica, însă Pilcevic transformă de la 3 puncte, după care doljenii trec din nou la peste 10 puncte avans. „Treița” lui Martinic, completată de coșul lui Mohammed au redus din nou la 57-51, dar craiovenii sunt mai exacți în fazele decisive și se desprind din nou la peste 10 puncte. Finalul sfertului a fost echilibrat, doljenii reușind să păstreze avantajul la 73-64 la ultima pauză. Sfertul a început cu 3 puncte ale lui F. Popa și gazdele erau pe val. S-au desprins la 16 puncte și nu au mai cedat până la final, deși BC Mureș s-a mai apropiat până la 8 puncte, atunci când mai era timp pentru revenire. Mai motivați, craiovenii au obținut victoria, dar se anunță un final de sezon foarte disputat.
Au evoluat formațiile:
SCM U: Hargrove 23 puncte (5×3), Pilcevic 16 (2), Burlacu 14 (2), F. Popa 13 (3), Bureau 13, Johnson 9, Pantic 7, B. Popescu 3
BC Mureș: Mohammed 28 (2), Martinic 23 (3), Gajovic 13 (3), Polyak 11 (3), Pustahvar 7 (1), Barro 4, Jurevicus 3, Lazar 2, Barbasi


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.