Cadouri pascale și aniversări de excepție pe scena Filarmonicii Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 181 Vizualizări

Cadouri pascale și aniversări de excepție pe scena Filarmonicii

1Melomanii au parte joi, 17 martie, ora 19:00 de un moment muzical de excepție pe scena Filarmonicii, un concert simfonic cu lucrări din creația compozitorilor R. Wagner și D. Șostakovici. La pupitru se va afla tânărul dirijor clujean Jankó Zsolt, invitații speciali ai serii fiind pianistul Daniel Goiți, care va interpreta superbul Concert pentru pian și orchestră nr.1 în Mi bemol major de Franz Liszt.

Concert lecție pe acorduri Joseph Haydn

Ziua următoare, vineri 18 martie de la ora 12: 00 și 17:00 în limba română, respectiv de la ora 13 și 18 în limba maghiară, dirijoarea și compozitoarea clujeană Iulia Cibișescu-Duran prezentă la pupitrul orchestrei simfonice îl „reinvită” la Tîrgu Mureș pe primul clasic vienez, Joseph Haydn. ”Din creația lui, toți prietenii mei tineri, elevii tîrgumureșeni vor putea face cunoștință și desigur vor asculta Simfonia nr.92 în Do major „Oxford”, prezentatoare vor fi ca de obicei doamnele profesoare dr. Dorina Pop și Fülöp Klára”, a precizat Vasile Cazan, directorul Filarmonicii Târgu Mureș.

Cadou muzical de Paște

Pentru toți cei care sărbătoresc Paștele în data de 27 martie și nu doar pentru ei, miercuri 23 martie în interpretarea celor două mari colective artistice: Orchestra Simfonică și Corul Mixt, ansamblu care pe tot parcursul anului își aniversează șase decenii de la înființare, va putea fi audiată celebra capodoperă brahmsiană, Recviemul german. ”Oaspete la pupitru un mare muzician plecat de pe plaiurile noastre, dirijorul Gábor Ferenc din Germania. Mesajul de suflet al Recviemului de Brahms va fi întregit și de aportul pe care îl vor aduce soprana Asineta Răducan și baritonul Petre Burcă”, a precizat directorul Filarminicii Târgu-Mureș

Cristian Mandeal, șapte decenii de viață

2Ultima zi a lunii prilejuiește prezența pe scena Filarmoncii a dirijorului Cristian Mandeal , grație unui comcert aniversar celor 7 decenii de existență în slujba muzicii. ”Chiar în ultima zi a lunii, joi 31 martie îl vom sărbători printr-un concert simfonic extraordinar pe maestrul Cristian Mandeal la aniversarea a 70 de ani de viață. Domnia sa este „Un dirijor de talie mondială plecat… de la Tîrgu Mureș”. Ca de fiecare dată, revine cu mare plăcere la noi, iar acum la ceas aniversar va fi deopotrivă o bucurie de suflet pentru toți artiștii și pentru minunatul nostru public meloman să îl admirăm dirijând Uvertura „Coriolan” și Simfonia nr.5 în do minor de L.van Beethoven. Sub bagheta maestrului Mandeal va evolua un foarte talentat artist din Germania, pianistul Eduard Stan care ne va tălmăci o superbă lucrare romantică, renumitul Concert pentru pian și orchestră în la minor de R.Schumann”, a declarat Vasile Cazan.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE